En introduktion till shiaislam (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2019-11-13
Förlag
DVV kultur
SAB
Cmdd
ISBN
9789186267216
En introduktion till shiaislam (inbunden)

En introduktion till shiaislam

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-11-13
159
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Shia och Shiaislam är benämningar som har blivit alltmer kända sedan sekelskiftet. Men vad står shia för egentligen? Vad är skillnaden mellan shia och andra muslimer? Hur ser de på världen, andra människor och andra muslimer? Hur ser deras trosuppfattning ut? Tror de på samma Gud och Koran som andra muslimer?

Och vad hände egentligen efter Profet Mohammads bortgång och varför gick det som det gick? Vem var Imam Ali och varför åberopar shia honom som Profetens efterträdare?

Vad är det med deras stora sorgeceremonier? Vm är det som de sörjer och varför? Varför marscherar de runt iklädda svart?

Och vem är han som de kallar Imam Mahdi och väntar på?

Genuina frågor som många av oss, inklusive shia muslimer, undrat över men ofta passerat förbi. Är det inte dags att stanna upp och ta reda på svaren?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En introduktion till shiaislam
 2. +
 3. Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär ... av Niki Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av En introduktion till shiaislam. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En välbehövd skildring av shiaislam
  Mike, 9 januari 2020

  Djupet och substansen av fakta ger en helt ny och förändrad bild av Islam som religion. Det är en återgivning av fakta och historia som inte på något vis kan upplevas som provocerande för andra muslimska skolor och inriktningar samtidigt som den återger den shiitiska tolkningen på ett helt annat sätt än vad man är van vid. Samtidigt är det innehåll som religionsstuderande och universitet kommer att kunna ta del av vid undervisning.

 2. Enda boken i sin sort?
  Sam, 9 januari 2020

  Högkvalitativ introduktion om shiaislam med fördjupning beroende på hur påläst man är. Boken är på hela 440 sidor och bjuder på en grundlig men noga genomgång. Fotnoterna är perfekta som ett extra stöd i läsningen.

  Svår att lägga ifrån sig ibland trots att det är facklitteratur. Har rekommenderat den till flera!

 3. En bok som talar med ens hjärta
  Yon , 8 januari 2020

  En mycket innehållsrik bok som täcker in alltifrån meningen med livet, människans inre längtan efter sann lycka och på ett sammanfattat och sammanhängande sätt summerar den islamiska historian med källreferenser och tydliga argument.
  Samtidigt som man får en introduktion till denna bredd av intressanta ämnen, finns det en tydlig röd tråd som gör läsningen behaglig och spännande.

  Rekommenderar boken starkt- denna bok får man inte missa om man är intresserad av dessa ämnen

 4. Kärlek
  Rolf, 8 januari 2020

  Jag har alltid varit förvirrad över de olika falangerna inom Islam. Ordet Islam har alltid gett mig rysningar, speciellt efter de senaste årens händelser.

  Efter att ha läst denna boken har jag fått en väldigt positiv bild och förstår varför det finns över en miljard kärleksfulla människor av denna tron. Jag har även förstått varför muslimer tar avstånd från terrorism och hur muslimer har skadats mer av IS än någon annan.

  Bra faktabok som rekommenderas!

 5. Intressant och pedagogiskt
  Zara T, 31 december 2019

  Precis läst i denna bok och är glad att jag gjorde. Intressant skildring av shiamuslimska grundfrågor och man får mycket valuta för tiden man läser med ett rikt innehåll per sida. 5/5 får den av mig.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Den Väntades Vänner