Vi är de goda : den offentliga debatten om Sverigedemokraterna och deras politik (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
243
Utgivningsdatum
2010-09-09
Förlag
Tankekraft Förlag
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
300 g
SAB
Occ.06z Sverigedemokraterna
ISBN
9789186273149
Vi är de goda : den offentliga debatten om Sverigedemokraterna och deras politik (kartonnage)

Vi är de goda : den offentliga debatten om Sverigedemokraterna och deras politik

(1 röst)
Kartonnage Svenska, 2010-09-09
214
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Sverigedemokraterna väcker känslor. Partiets framgångar under de senaste åren har utlöst en moralpanik bland traditionella politiska aktörer och medier som har upprörts över SD:s nationalistiska framtoning och invandringskritiska politik.

I Vi är de goda undersöker statsvetaren Anders Hellström SD:s roll och position i svensk politik och debatt. Till skillnad från de som utmålar partiet som en avvikelse i svensk politik och historia, argumenterar Hellström för att SD snarare utgår från och radikaliserar de traditionella partiernas politik och retorik. Med utgångspunkt i aktuell forskning om främlingsfientlighet och populism i Europa visar han hur SD försöker etablera sig i den svenska offentligheten genom att balansera mellan det politiskt konforma och det politiskt utmanande.

SD:s närvaro i den svenska politiska debatten väcker till liv politikens moraliska underton och känslomässiga dragningskraft. SD ser sig själva som moraliskt goda nationalister som lyssnar till mannen på gatan. En effekt av detta är att de etablerade partiernas nationalism kan framstå som sund, naturlig och ofarlig just därför att den speglas mot SD:s nationalism som beskrivs som ond, bedräglig och farlig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vi är de goda : den offentliga debatten om Sverigedemokraterna och deras politik
  2. +
  3. Fult folk : samtal med sverigedemokratiska väljare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Fult folk : samtal med sverigedemokratiska väljare av Linnea Nilsson, Emil Schön (häftad).

Köp båda 2 för 373 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Hellström

  • Vägar till medborgarskap

    Pieter Bevelander, Christian Fernández, Anders Hellström

    Hur blir man medborgare och vad innebär det att vara medborgare? Medborgarskapet kan vara den efterlängtade slutdestinationen för en lång och mödosam flykt, men det kan också vara startpunkten för en svårdefinierbar integrationsprocess. Medborgars...