Kommunismens idé (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
316
Utgivningsdatum
2011-03-10
Förlag
Tankekraft Förlag
Översättare
Oskar Söderlind
Dimensioner
220 x 135 x 25 mm
Vikt
400 g
SAB
Ocgde,320.532
ISBN
9789186273170
Kommunismens idé (häftad)

Kommunismens idé

(3 röster)
Häftad Svenska, 2011-03-10
225
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Att göra åtskillnad mellan kommunismens löften och 1900-talets totalitära tragedier är ingen enkel uppgift. Men i en värld som hotas av miljömässiga katastrofer, nya former av apartheid och oöverstigliga klyftor mellan inkluderade och exkluderade finns det ett akut behov av nya idéer som kan vägleda strävan efter ett verkligt fritt och jämlikt samhälle.

I denna volym ger femton av dagens viktigaste vänsterteoretiker sin syn på kommunismens begrepp. Utifrån olika infallsvinkar diskuterar de möjligheten av att gentemot kapitalismens kriser och privatiseringar återupprätta kommunismen som namnet på den radikala filosofin och politiken. I kontrast till den rådande uppdelningen i privat och offentligt pekar kommunismen fram mot "det gemensamma" i den mänskliga tillvaron, de delade resurser och förmågor som kan göra en annan värld möjlig.

"Var inte rädda, anslut er till oss, kom tillbaka! Ni har haft era antikommunistiska eskapader, och vi förlåter er för dem - men nu är det dags för allvar igen!"
Slavoj Zizek
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kommunismens idé
  2. +
  3. Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis för de superrika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Girig-Sverige : så blev folkhemmet ett paradis ... av Andreas Cervenka (inbunden).

Köp båda 2 för 434 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna