De farliga drömmarnas år (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2013-05-30
Förlag
Tankekraft Förlag
Översättare
Oskar Söderlind, Gustav Strandberg, Lennart Räterlinck
Dimensioner
208 x 138 x 18 mm
Vikt
220 g
ISBN
9789186273361
De farliga drömmarnas år (häftad)

De farliga drömmarnas år

Häftad Svenska, 2013-05-30
220
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
På persiska finns ett underbart uttryck, war nam nihadan, som betyder "att mörda någon, begrava hans kropp och låta blommor växa över liket för att dölja det".

År 2011 bevittnade vi (och deltog i) en rad skakande händelser, från den arabiska våren till Occupy Wall Street-rörelsen, från protesterna i de brittiska förorterna till Breiviks ideologiska vansinne. Detta år var således ett år av farliga drömmar som pekade i helt motsatta riktningar: å ena sidan emancipatoriska drömmar som mobiliserade demonstranter i New York, på Tahrirtorget, i London och i Aten; å andra sidan dunkla och destruktiva drömmar som drev fram Breivik och rasistiska populister över hela Europa, från Nederländerna till Ungern. Den hegemoniska ideologins primära uppgift blev att neutralisera den sanna dimensionen av dessa händelser. Var inte den förhärskande reaktionen från mediernas sida just ett war nam nihadan? Medierna dödade den radikala emancipatoriska potentialen i dessa händelser, eller dolde det hot som de riktade mot demokratin, och de sådde blommor över det nedgrävda liket.

Just av detta skäl är det så viktigt att reda ut begreppen, att placera dessa händelser inom ramen för den globala kapitalismen som helhet, eller med andra ord att visa hur de förhåller sig till den centrala antagonismen i dagens kapitalism.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De farliga drömmarnas år
  2. +
  3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 479 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Slavoj Zizek