Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
149
Utgivningsdatum
2011-08-12
Upplaga
1
Förlag
Nicotext
Medarbetare
Kerje, Lena (form)
Dimensioner
200 x 150 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Pmbb
ISBN
9789186283513
Mjölkrevolutionen : naturens mest perfekta mat som du inte får köpa (häftad)

Mjölkrevolutionen : naturens mest perfekta mat som du inte får köpa

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-08-12

Slutsåld

Mjölkstaten: Hur din matkasse blev en statsangelägenhet

Ingen mat väcker väl lika starka känslor som just mjölk. Vi har alla en relation till denna vita dryck, även om det kanske var flera år sen vi drack den. Det är förresten inte så konstigt, mjölk är ju en naturlig del av livet för oss däggdjur och var man än befinner sig i Sverige är det aldrig långt till en mjölkgård. Men vad är grejen med mjölk, är det nyttigt eller något vi skall undvika? I tusentals år har vi druckit mjölk men sedan 1937 bestämmer staten vilken sorts mjölk vi får dricka. Pastöriseringstvånget kom som ett vapen i kampen mot tuberkulos men idag används det istället av mjölkföretagen för att tjäna pengar, medan konsumenter betalar priset med sviktande hälsa.

Om boken i media:

"Det är lätt att hålla med Fredrik Colting om att ett så hälsosamt livsmedel som opastöriserad mjölk bör tillåtas med certifiering."
Hans Sternlycke, Miljömagasinet, nr 9, 1 mars 2013

"Utan tvekan ett bra exempel på hur dagens vinstkrävande livsmedelsindustri påverkar utbudet i butikernas hyllor. Läs boken, ta del av branschens kommentarer och det hälsosamma vita guldet i kyldisken kommer att framstå som en vacker, men mycket falsk, kopia."
M.N. Tidningen Outside
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mjölkrevolutionen : naturens mest perfekta mat som du inte får köpa. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fortfarande Otroligt relevant!
    nizze, 24 augusti 2015

    Boken tar en otroligt viktig fråga på fullt allvar. 2015 är den lika relevant som 2011. En viktig uppsamling av oförstörd mjölks alla fördelar och utmaningar.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Fredrik Colting