Lergrytor, stekar och långkok (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
239
Utgivningsdatum
2011-09-30
Upplaga
1
Förlag
Stevali
Medarbetare
Maranik, Eliq (form) / Maranik, Alan (form)
Dimensioner
240 x 205 x 20 mm
Vikt
1040 g
SAB
Qcaa
ISBN
9789186287160

Lergrytor, stekar och långkok

(6 röster)  |   Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2011-09-30

Slutsåld

Få saker är så lätta att lyckas med som matlagning i lergryta. Låt dig inspireras till denna hälsosamma, smakrika och enkla kökskonst av livsnjutaren Frederik Zäll matbloggare, författare till en rad storsäljande kokböcker och, inte minst, gitarrist i Eskobar.

Matlagning i lergryta har alltid legat nära Frederiks hjärta, och han har tidigare delat med sig av sina favoritrecept i storsäljaren Lyxlagat i lergryta. Nu kommer en större, uppdaterad samling recept som innehåller en rad olika varianter på lergrytor, som till exempel Tagine, den afrikanska lergrytan. Bland de 110 recepten finns dessutom en mängd favoriter för gjutjärnsgryta såväl som läckra stekar och mustiga långkok. Självklart bjuder Frederik även på sina bästa tips och råd för att du ska bli en riktig mästare vid grytorna.

Slutligen genomsyras boken av Frederiks egen livsnjutarfilosofi: maten ska vara lyxlagad. Att lyxlaga innebär att ha en lyxig tid i köket, vad som än tillagas. Som alltid bjuds läsaren därför på ett fint stycke musik att lyssna till medan man lagar mat och även tips på vad som passar bra att smutta på under tiden löken hackas och lammbogen putsas. Allt för att kockens välbefinnande ska hålla samma nivå som gästernas!

OM FÖRFATTAREN

Frederik Zäll har ett stort intresse för matlagning och delar med sig av detta både i denna hans sjätte bok för Grenadine, och sedan tidigare även på en blogg hos tidningen Allt om mat (blogg.alltommat.se/lyxlagat). Han är författaren bakom den mycket populära Lyxlagat-serien som inleddes 2009 med Lyxlagat hemma. Här kan också nämnas att Lyxlagat i lergryta har nominerats i World Cookbook Awards. Slutligen, förutom att skapa njutning för gom och öga, är Frederik även gitarrist i rockbandet Eskobar med över en halv miljon skivor sålda.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lergrytor, stekar och långkok. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Mycket trevlig ''ton'' i boken. Bra förklaringar och...
    Ingrid Lindström (Vartofta), 16 december 2013

    Mycket trevlig ''ton'' i boken. Bra förklaringar och förslag på ersättningsprodukter. Vackra bilder och mycket bra upplägg i recepten. Det kunde vara mer recept på rätter som lagas i en Taginegryta.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Frederik Zäll