Cognac : kungen av eau-de-vier (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2014-11-11
Upplaga
1
Förlag
Stevali
Medarbetare
Svedberg, Sten-Göran (foto)
Dimensioner
240 x 200 x 10 mm
Vikt
679 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789186287641
Cognac : kungen av eau-de-vier (inbunden)

Cognac : kungen av eau-de-vier

(5 röster)
Inbunden,  Svenska, 2014-11-11
199

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
I Cognac - kungen av eau de vier berättas ingående hur Cognac framställs, dess historia, gällande regelverk och om hur drycken bäst avnjuts. Boken innehåller också ett utförligt avsnitt om tunnbinderikonsten och inträngande närporträtt av 37 utvalda producenter. Såväl stora välkända Cognacshus som mindre kvalitetsproducenter beskrivs i ord och bild.

Cognac - kungen av eau de vier är också en hyllning till det vackra landskapet och traktens strävsamma , vänliga och gästfria befolkning. Boken är rikt illustrerad med kartor och fotografier och vill uppmuntra läsaren till resor i regionen.

Cognac är namnet på en stad, ett vindistrikt och världens mest kända eau de vie. Det geografiska området AOC Coganc omfattar i stort de franska departementen Charente och Charente-Maritime i västra Frankrike mitt emellan Bordeaux i söder och Poitiers i norr. På en yta av 75000 hektar odlas här druvor avsedda för cognacsproduktion och är därmed Frankrikes näst största druvodlingsdistrikt efter Bordeaux och ett av världens tre största i fråga om vita druvor.

Författaren Gunnar Svedberg är lärare och läromedelsförfattare i franska och engelska. Gunnar är även en obotlig frankofil och har ett brinnande intresse för allt franskt, framförallt ostron, viner och cognac.

Fotografen Sten-Göran Svedberg är ung pensionär och storebror till Gunnar. Sten-Görans huvudintressen är fotografering, segling, cykling och utförsåkning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Cognac : kungen av eau-de-vier
 2. +
 3. Brödrevolutionen : sundare vete för lyckligare magar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brödrevolutionen : sundare vete för lyckligare ... av Erica Landin-Löfving (kartonnage).

Köp båda 2 för 438 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gunnar Svedberg

 • Solid Ground 1 Student's Book inkl. ljud

  Fred Nilsson, Gunnar Svedberg

  Texterna är av varierad karaktär och längd, och ovanligt många av dem är humoristiska, andra är spännande eller gripande. Bland textpärlorna finns en hejdlös historia om en lärare som förvandlar en elev till en skottkärra. Här finns en het uppgöre...

 • In real life Student's book inkl. ljudfiler

  Fred Nilsson, Gunnar Svedberg

  In real life är boken för dig som vill ge dina elever engagerande läsupplevelser och insikt i olika yrken. Hur är det verkliga livet efter gymnasiet, irl? Boken ger genom sin mångfald av texter eleverna en bild av den globala engelskan, yrkesstolt...