Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
141
Utgivningsdatum
2015-09-16
Upplaga
1
Förlag
Stevali
Medarbetare
Maranik, Alan (form) / Eronson, Peter M. (foto)
Dimensioner
245 x 175 x 15 mm
Vikt
552 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789186287726

Öl : malt, humle, jäst och vatten

(6 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2015-09-16
177
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Mycket har hänt inom ölbranchen de senaste åren. Nya bryggerier öppnar varje dag i hela världen och det medför även att ölstilar utvecklas. Klassiska ölstilar som pilsner, stout och bitter har fått nya kostymer. Men hur har utvecklingen sett ut? I boken kan du läsa om de vanligaste ölstilarna och deras resa från när de första skapades till hur det ser ut idag.

Ölstilarna är indelade efter deras smak- och karaktärsegenskaper så som beska, aromatiska, söta, brödiga, rostade, fruktiga och syrliga. Om du läser IPA, porter eller pilsner på en etikett så ska du veta precis vilka smaker man har att vänta sig.

Den här ölboken riktar sig både till dig som börjat prova dig fram i ölets stora värld men också till dig som redan befinner dig där och vill veta mer om ölstilarna. Det finns alltid något nytt att lära sig om öl då drycken hela tiden utvecklas och förändras.

Men en ölbok är inte en ölbok om den inte också tar upp de mer övergripande grunderna, som hur de fyra ingredienserna malt, humle, jäst och vatten tillsammans skapar denna härligt skummande dryck.

Vilket var det första ljusa lagerölet? Vad händer när man fatlagrar öl? Vad är en session? Vad är en lambik? Hur tillverkar man eget öl? Hur ser en IPA ut idag gentemot för 20 år sedan? Vad är en fantombryggare? Allt som du kan tänkas vilja veta om öl kommer du kunna hitta i den här boken.

Peter M Eronson är bosatt på Hisingen i Göteborg. Han har skrivit tre böcker om öl samt en om hembryggning, "Ölbryggarboken - brygg ditt öl hemma", som tillsammans sålt över 35000 exemplar. I april 2015 gav lanserades även hans första roman Skägget. Han driver också den välbesökta dryckesbloggen Fat & flaska.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Öl : malt, humle, jäst och vatten
 2. +
 3. Dejlig : Att samlas kring mat från morgon till kväll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dejlig : Att samlas kring mat från morgon till ... av Rebecca Hübbe (inbunden).

Köp båda 2 för 406 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Öl : malt, humle, jäst och vatten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra genomgång av de vanligaste öltyperna
  Jorwil, 22 mars 2017

  Mycket bra och intressant information men textgranskaren borde få löneavdrag. Stav- och meningsbyggnadsfel på var och varannan sida irriterar. Förstår att förstautgåvan redan var med på rean....

 2. Trevlig översikt över öltyper
  Tommy Lyxell, 27 januari 2016

  Välskriven bok om de vanligaste öltyperna, lite ölhistoria och lite information om hur öl blir till. För dem som fått upp ögonen för hantverksöl, men för de redan frälsta erbjuder inte boken så mycket nytt.

 3. Lättläst ölbok
  Peter, 5 oktober 2015

  En trevlig bok som sammanfattar olika ölstilar på ett lättfattligt sätt. Kan läsas från pärm till pärm eller användas som uppslagsbok.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Peter M Eronson