Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
155
Utgivningsdatum
2016-04-14
Upplaga
1
Förlag
Stevali
Medarbetare
Selin, Mikael (form) / Eronson, Peter M. (form) / Svensson, Simon (foto) / Eronson, Peter M. (foto) / Helmfridsson, Erik (foto) / Vasilis, Matilda (foto) / Eronson, Emma (foto) / Carlsson, Josefine (foto)
Dimensioner
245 x 175 x 10 mm
Vikt
398 g
SAB
Qcaf
ISBN
9789186287948

Kreativ ölbryggning : tekniker, recept & galna idéer

(16 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-04-14
204
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kreativ ölbryggning - tekniker, recept & galna ideér

I år är det 500-årsjubileum sedan den tyska renhetslagen infördes som innebar att endast malt, humle, jäst och vatten fick användas vid bryggning av öl. Men mycket har hänt sedan dess. Nya bryggningstekniker och moderna idéer kring hur man kan förändra och fördjupa ölets smak har uppkommit.

Hos en hembryggare finns inga gränser för vad experimentlustan kan uppnå. Det finns ingen som säger åt en att så och så kan du inte göra med ölet. En hembryggare får, och kan, göra allt som faller en in. Smaksätta med olika kryddor, frukter, bär eller egentligen precis vad som helst. Brygga fylliga och smakrika lättöl med hjälp av olika tekniker och ingredienser eller kraftiga stout gjorda för många års lagring.

I Kreativ ölbryggning - tekniker, recept & galna idéer hittar man både recept och tips hur man går tillväga för att spexa till sina öl och skapa något helt nytt. Något som ingen smakat tidigare. Men boken tar även upp råd till hur man förbättrar redan etablerade stilar, som till exempel en IPA.

Ur Innehållet:

Smaksätta med frukter & bär
Historiska recept
Göra flera öl av en vört
Smaksätta med det som finns i barskåpet
Gamla tiders ölingredienser.
Olika typer av socker som förändrar ölets smakbild.
50 recept med udda smaksättningar.
Tekniker för kreativ bryggning.
10 sätt att förbättra din IPA.

Om författarna:
Peter M. Eronson är bosatt i Ambjörnarp. Han har varit aktiv hembryggare sedan 2007 och bryggt över 150 brygder hemma i sitt eget kök. Han har skrivit fyra böcker om öl samt en bok om hembryggning för nybörjare, Ölbryggarboken brygg ditt öl hemma. Tillsammans har de sålt över 40 000 exemplar. Läs mer om hembryggning och öl på hans blogg Fat & flaska.

Simon Svensson är verksam i Göteborg. Han driver företaget Njutningsfrämjandet som är störst i Sverige på att lära ut hembryggning. Med åren har han samlat på sig otaliga frågor om udda ingredienser i ölbryggning. Frågor som rätas ut i boken. Simon Svensson är även verksam som professionell ölbryggare, men det är för hembryggningen som hjärtat brinner starkast.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kreativ ölbryggning : tekniker, recept & galna idéer
 2. +
 3. Salt & tahini : gröna rätter att samlas kring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Salt & tahini : gröna rätter att samlas kring av Seiran Poon (inbunden).

Köp båda 2 för 443 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Kreativ ölbryggning : tekniker, recept & galna idéer. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Många trevliga recept
  Thomas Mikael Andersson, 29 oktober 2019

  En bra receptsamling att inspireras av. Har många andra böcker om ölbryggning, men denna är främst att se som en källa till recept och att våga prova egna kombinationer. Mer lättläst än Radical Brewing.

 2. Bra inspiration!
  Kitty (Göteborg), 19 januari 2017

  Främst en inspirationsbok i mitt tycke, men även lite handfasta tips! Smågalna idéer för bryggaren som vill ha nåt annat än den klassiska IPAn.

 3. Superrolig bok med massor av tips.
  Klasse, 13 oktober 2016

  En otroligt rolig bok för oss som redan bryggt de vanligaste ölen och vill trevande prova nya idéer. Tyvärr en massa stavfel som stör min läsning. Förstår inte sådant en tid då stavningskontroller stör oss ideligen med en massa rött i texten.

  Men... en suveränt kul läsnig

 4. Den bästa bryggarboken på svenska
  Kernehed, 2 juni 2016

  Har själv bryggt öl i ett par år och tycker den här boken förklarar på ett bra sätt.
  Dessutom är ju omslaget så snyggt.
  Har du ingen bryggbok sen tidigare så är detta självklara valet!

 5. Efterlängtad vidareutbildning!
  Morgan Käll, 1 juni 2016

  För oss som bryggt i några år och vill lära oss mera detaljer är detta en suverän bok. Jag ser redan fram emot fortsättning!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna