Sov nu för fan (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2011-10-18
Upplaga
1
Förlag
Känguru
Översättare
Victoria Häggblom
Originaltitel
Go the f**k to sleep
Illustratör/Fotograf
Ricardo Cortés
Dimensioner
160 x 210 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
G.07
ISBN
9789186289560

Sov nu för fan

(5 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2011-10-18

Slutsåld

Kärleken till våra barn är inte det enda som förenar föräldrar världen över. Lika världsomspännande är frustrationen över hur svårt det kan vara att få de små älsklingarna att sova. I den uttröttade förälderns medvetande ekar i det tysta den förbjudna frasen: "Sov nu för fan ", efter timmar av vattenglas, toalettbesök och sagoläsning.
Adam Mansbachs kärleksfulla barnboksparodi Sov nu för fan har blivit en världssuccé. Med ett rimspråk lånat från de traditionella bilderböckernas värld har Mansbach skrivit en godnattsaga för vuxna om en av föräldraskapets dagliga vedermödor. På ett smått genialiskt vis gläntar han på dörren till de förbjudna känslorna - den växande irritationen över att barnet aldrig somnar. Och viktigast av allt: boken tillåter oss att skratta åt det.
Sov nu för fan nådde snabbt stora framgångar i USA och boken har legat överst på både New York Times och amerikanska Amazons bästsäljarlista - på den sistnämnda räckte det med förhandsbokningarna för att knippa förstaplatsen, tack vare ett enormt gensvar för titeln på internet.
Sov nu för fan är såld till ett trettiotal länder över hela världen och ska även bli film. Men mest av allt är den en perfekt presentbok till alla frustrerade föräldrar.

ADAM MANSBACH är prisbelönt författare och har tidigare skrivit böcker som storsäljaren Angry Black White Boy. Han bor i Kalifornien med sin svenska fru och deras dotter Vivien, som inspirerade honom att skriva denna bok.

RICARDO CORTÉS är illustratör och arbetar med både böcker och tidningar. Han har bland annat illustrerat för New York Times, Entertainment Weekly och San Fransisco Chronicle. För närvarande arbetar han på en bok om kaffets och koffeinets historia.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Sov nu för fan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Köpte denna bok som doppresent, den vart uppskattad...
  Katja, 20 maj 2013

  Köpte denna bok som doppresent, den vart uppskattad och bringade många skratt! De flesta vart mer intresserade av denna bok än av övriga presenter så köp den om du vill sticka ut från mängden.

 2. Perfekt träffande, man känner igen varje situation som...
  Annica Bengtsson, 14 maj 2013

  Perfekt träffande, man känner igen varje situation som boken tar upp på ett kärleksfullt och humoristiskt sätt. Strålande bra och trösterikt för föräldrar som börjat tvivla på sin egen förmåga.

 3. Hur svårt kan det va'
  Hobbybibliotekarien, 12 januari 2013

  Hur svårt kan det vara att få ungen att somna? Tydligen jä...gt svårt om man får tro Mansbach. Boken är en lagom parodi på barnböcker men riktar sig nog mest till pappan i familjen som själv somnar i sina försök att natta barnet.
  Fina illustrationer av Ricardo Cortés gör boken till en fin present för den nyblivna pappan. Kanske skall man inte läsa den med barnet.
  3:a // Maria E

 4. Fånig rimbok
  Besviken, 3 februari 2012

  Inte alls vad jag trodde.

  Om du vill ha en bok med fåniga rim som slutar med olika svordomar så är detta boken för dig.

 5. Udda presentbok
  Maria (Minaboktips.se), 15 november 2011

  Mansbach har förstås rätt i att det kan vara en tålamodskrävande procedur att natta barn. Inte konstigt att tabubelagda känslor som "sov nu för fan" kan poppa upp hos den vuxne. Varje strof inleds med en godnattsagesöt bild, men avslutas med en svordom. Frasen "sov för fan" är ständigt återkommande och blir faktiskt tjatig.Lite mer finess och variationsrikedom för att ge uttryck åt den vuxnes stigande frustration hade inte skadat. Trots det kan boken säkert roa somliga. En helt klart udda presentbok.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Adam Mansbach