Bokhandelsblues : kunden har alltid fel (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
127
Utgivningsdatum
2012-09-17
Upplaga
1
Förlag
Känguru
Översättare
Samuel Paulsson
Originaltitel
Weird Things Customers Say in Bookshops
Illustratör/Fotograf
Henrik Lange
Dimensioner
190 x 120 x 10 mm
Vikt
206 g
SAB
Hce.017
ISBN
9789186289751

Bokhandelsblues : kunden har alltid fel

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2012-09-17

Slutsåld

Den som säger att det inte finns några dumma frågor har aldrig träffat någon som letar efter en ny bok av Anne Frank, någonting skrivet av Jane Eyre, George Orwells 1986 eller Enid Blytons skildring av en knarkarkvart. Och då kommer ändå ovanstående exempel från de minst korkade kunderna i den här boken. Följ med på en absurd, skrattretande, frustrerande och vansinnig tur i bokhandelsvardagen.
Här finns människorna som i stället för böcker vill ha barnpassning, någon som står i kön åt dem på posten, kortspelssällskap, mjölk och skruvmejslar. Möt också bedragare, hälare, missförstådda författare, smygnazister och kunden som bryter samman när boken hon tagit ledigt från jobbet för att läsa inte finns i lager.

Jag läste en bok på sextiotalet. Jag kommer inte ihåg författaren, eller titeln. Men den var grön, och den fick mig att skratta. Vet du vilken jag menar?

Om min dotter vill köpa ungdomsböcker, behöver du titta på något slags legitimation då? Hon fyllde tretton i helgen. Jag kan visa bilder på tårtan. Du kan räkna ljusen.

Leder böcker elektricitet?

Bokhandelsblues Kunden har alltid fel följer andra succétitlar från Känguru med hårresande och tragikomisk humor från verkliga livet, som till exempel: Tjuvlyssnat, Svenska folkets bästa ursäkter, Pinsamma sms och Dumt sagt av dokusåpakändisar.

"Så rolig. Så sorglig ... Läs den och sucka."
Neil Gaiman

JEN CAMPBELL har en universitetsexamen i litteratur, arbetar i en bokhandel i London och är även verksam som poet och novellist.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bokhandelsblues : kunden har alltid fel. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Vem påstår att bibliotekarier är tråkiga ?

    Bibliotekarier och bokhandelsanställda är i samma bås. Konstiga frågor, men också bra frågor som man lär sig något på ! Den här boken har jag köpt i flera omgångar och gett bort till vänner jag tror skulle uppskatta den. De som inte uppskattat den har inte berättat det...

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Bokhandelsblues : kunden har alltid fel