Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
230
Utgivningsdatum
2011-10-06
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Medarbetare
Karlsson, Eva (form) / Lundström, Stefan (form)
Dimensioner
150 x 210 x 10 mm
Vikt
420 g
SAB
Dok
ISBN
9789186293055
Hej ångest : körskola till livet (häftad)

Hej ångest : körskola till livet

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2011-10-06
290
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
ångest ses oftast som något obehagligt, men det är varken onormalt eller skamligt. Genom evolutionen har den snarare inneburit ett överlevnadsvärde, som gett oss möjlighet att snabbt upptäcka och reagera på faror.
Det är alltså i allra högsta grad normalt och mänskligt att ha ångest, och just detta är grundperspektivet i boken, som är skriven av journalisten John Leander och Sandra af Winklerfelt Hammarberg, läkare och specialist i allmänmedicin.
Den belyser hur både patienter och vårdpersonal upplever ångest och olika ångestrelaterade symptom och besvär, som smärtor, hjärtklappning, andnöd, utmattning, med mera.
- Titeln "Hej Ångest" vill visa på att man med rätt verktyg kan lära sig se och undersöka sin ångest, istället för att lägga stor kraft på att försöka undvika den eller som sjukvårdspersonal bara försöka ta bort den, säger Sandra.

Boken bygger på den framgångsrika behandling, baserad på KBT i grupp, som Sandra har utvecklat i samarbete med Ångestprogrammet, PsykiatriCentrum Karolinska och vårdcentralen Kronan i Sundbyberg. Den vänder sig både till patienter med ångestbesvär och till alla de läkare de möter i primärvården.
- Nio av tio patienter en vanlig dag på vårdcentralen kom med oklara symptom som jag sällan hittade en mätbar eller objektiv förklaring till. Ändå var deras lidande minst lika svårt som många med "riktiga" sjukdomar. I frustrationen över att inte kunna hjälpa började jag undersöka vårdens och mitt eget förhållningssätt till dessa patienter.
Sandras metod testas nu på flera vårdcentraler och hon är en efterfrågad föredragshållare i hela landet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hej ångest : körskola till livet
  2. +
  3. Mindfulnessbaserad självhjälp : en övningsbok vid depression, oro och ångest

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mindfulnessbaserad självhjälp : en övningsbok v... av John D Teasdale, Mark G Williams, Zindel Segal (häftad).

Köp båda 2 för 619 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hej ångest : körskola till livet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Bra beskrivning av hur vanligt det är inom...
    Jörgen Malmquist, 6 juni 2013

    Bra beskrivning av hur vanligt det är inom primärvården (minst hälften av besöken) att patientens symtom beror på psykiska eller psykosociala problem. Dessutom får man veta att symtomen ofta är av kroppslig karaktär. Behandling med KBT i grupp plus självbehandling beskrivs, kanske lite väl utförligt.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Hej ångest : körskola till livet