Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
112
Utgivningsdatum
2012-04-13
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Medarbetare
Karlsson, Eva (form) / Hallström, Lars (foto)
Dimensioner
210 x 166 x 8 mm
Vikt
272 g
SAB
Qd-c,630
ISBN
9789186293116
Odla för köket : på köksbänken, på balkongen eller i trädgården (häftad)

Odla för köket : på köksbänken, på balkongen eller i trädgården

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-04-13

Slutsåld

"de små odlingsutrymmenas mästare bjuder på en inspirerande provkarta över alla de grönsaker och kryddor som ganska enkelt kan fås att frodas på köksbänken och balkongen eller på kolonilotten.
Mats-Eric Nilsson, SvD

Odla din egen mat, på köksbänken, på balkongen eller i trädgården. Det är enklare än du tror.
Börja med att Odla persilja på fönsterbrädan och helt plötsligt är du på väg att bli en odlare.
Men för att nå dit krävs en annan ambitionsnivå än att bara så lite saker. Ett engagemang i allt från planering och växtföljd till gödsling och skörd. Men gör man rätt kan man skörda hela säsongen, från juli till december och använda allt i köket.
Peter bor i lägenhet i centrala Stockholm. Han odlar på fönsterbrädorna, i den inglasade balkongen och på sin odlingslott som han lätt når med cykel. Med rätt kunskap och engagemang ger det mer än de flesta anar.
Att odla för köket handlar för honom om att allt han odlar ska kunna användas i den mat han lagar till sin familj. Han skördar när det är som bäst och tillagar när det är som bäst.
I den här boken ger Peter sina bästa odlingstips för den mindre odlingen, för balkong, uteplats, trädgård och kolonilott. Hur du planerar och lägger upp din lilla odling för att få så bra råvaror som möjligt till köket. Plus recept förstås.
Några exempel på nyttigheter ur boken: Samplantera och spar utrymme / Rätt gröda på rätt plats / De bästa grönsakerna på liten yta / Balkongen som orangeri / odla året runt / Gödsling med gräsklipp / Höga, smala, fyrkantiga krukor spar plats. Korg är lätt och rätt / Bönor och ärtor tar liten plats i krukan och gödslar fint.
- En hemodlad tomat är inte bara läckrare än den köpta, den sparar in en massa transporter också, säger Peter Streijffert.
- Så när du odlar din mat gör du faktiskt hela världen en tjänst.

Boken är exklusivt formgiven av Eva Karlsson, rikt illustrerad med Lars Hallströms bilder och tryckt på obestruket papper från Munkedals bruk.
Odla för köket vänder sig till alla som är intresserade av mat, miljö och en hållbar livsstil. Boken ges ut samtidigt som Peter Streijfferts andra bok Matduellen, som inte bara är en tävling och en kokbok utan också en nyckel till en livsstil som ger bättre, godare mat, samtidigt som man både sparar tid och pengar.

Peter Streijffert är frilansande kock, journalist och välkänd föredragshållare. Han har tidigare skrivit boken Cava: Spaniens stjärna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Odla för köket : på köksbänken, på balkongen eller i trädgården. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Besvikelse
  Anna Tjäder, 21 januari 2019

  Alldeles för spretig. Fokus ligger på inglasad balkon/kolonilott. Massor med bilder, men lite text. Inga konkreta råd mer än tips på vad som funkar att odla. Halva boken är dessutom recept!
  Känns som en ganska meningslös bok tyvärr och jag hoppas jag kommer att få skicka tillbaka den...

 2. fel information om boken
  monika, 15 september 2016

  Kände när jag började bläddra i boken att den ej handlade om det jag trodde efter att ha läst om den

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Peter Streijffert