Ormbarn : en berättelse från Afrika om ett barns och ung kvinnas utsatthet i skuggan av etniska konflikter och krig (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Ormbarn (del 1/3)
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2012-09-01
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Dimensioner
200 x 125 x 10 mm
Vikt
200 g
SAB
Lz Ntibanyitesha, Sakina
ISBN
9789186293147
Ormbarn : en berättelse från Afrika om ett barns och ung kvinnas utsatthet i skuggan av etniska konflikter och krig (häftad)

Ormbarn : en berättelse från Afrika om ett barns och ung kvinnas utsatthet i skuggan av etniska konflikter och krig

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2012-09-01

Slutsåld

»Att kriget bröt ut kändes som en befrielse. Det kanske låter underligt men för mig skulle kriget i mitt hemland bli en utväg från ständigt lidande och utsatthet. Jag tänkte: nu äntligen ska jag bli skjuten och få dö, bli befriad och få vila i frid. Men det skulle visa sig att det blev värre.«

Ormbarn är Sakina Ntibanyiteshas egen berättelse från Burundi, Rwanda och Kongo. Om ett barns och ung kvinnas utsatthet i skuggan av etniska konflikter och krig. Om ett nästan ofattbart lidande i ett samhälle genomsyrat av våld och hat, där männen tar för sig av kvinnor som kommer i deras väg och där ett människoliv inte är mycket värt.

Sakina Ntibanyitesha växte upp utan sina föräldrar. Hennes skolgång blev eftersatt, men hon fick sin mormors berättelser vid lägerelden. Och som sjuåring blev hon själv en sagoberätterska för de nunnor som bistod henne en av de gånger hon behövde hjälp. Först som vuxen fick hon möjlighet till att studera. Idag bor Sakina i Luleå och arbetar som undersköterska. Hon berättar med en lätthet i språket. Och trots allt det tunga talar hon om försoning med sina förövare.
Ormbarn är den första boken i en serie av tre.

»Jag har så mycket att berätta och det tar aldrig slut. Varje dag jag vaknar dyker berättelser upp i minnet som jag vill förmedla.«
Sakina Ntibanyitesha

»Ett hjärtskärande levnadsöde, där Sakina vägrar se sig som offer. Efter flera besök i Afrika upphör jag aldrig förvånas över den okuvlighet och det mod som finns i en ofta utsatt vardag.«
Karin Malmsten, journalist Sveriges Radio
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Ormbarn : en berättelse från Afrika om ett barns och ung kvinnas utsatthet i skuggan av etniska konflikter och krig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Det här boken säga jättemycket hur människor kan var...

    Det här boken säga jättemycket hur människor kan var grym mot andra. Hon kämpar mellan iv & död. Men hon överleva ändå. Hon är så stark kvinna. Tack!

  2. Oerhört välskriven och berörande bok. Det mest...
    Jenny Valbrand (Luleå), 21 april 2013

    Oerhört välskriven och berörande bok. Det mest gripande jag läst sedan, pojken som kallades det.
    En historia som stannar kvar länge och får en att uppskatta det man har. Denna bladvändare rekommenderas varmt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sakina Ntibanyitesha