Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
253
Utgivningsdatum
2017-02-20
Upplaga
1
Förlag
Blue Publishing
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
312 g
SAB
Hc
ISBN
9789186293369
Förnedringen (häftad)

Förnedringen

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2017-02-20
89
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En elefant kommer lufsande längs Bangla road i det bleka gryningsljuset. På djurets rygg sitter en död svensk man fastsurrad, naken på underkroppen. »Alla människor är födda fria och lika i värde och rättigheter...« står det på lappen som är fastnålad på hans tröja - ett citat ur FN.s deklaration om mänskliga rättigheter.

Några dagar senare hittas ännu en svensk sexturist, dödad på liknande sätt. Sveriges ambassadör i Bangkok . Viktoria Lindh förstår att hon står inför den största konsulära utmaningen sedan tsunamikatastrofen. Tillsammans med sina kollegor UD:s stjärnskott Sara Al-Mayahi, och den luttrade Birgitta Ståhl försöker hon lugna den oroade svenskkolonin i landet.

Samtidigt bedriver hon en egen brottsundersökning parallellt med den thailändska polisen, som är tyngd av korruption och byråkrati.

När Koh Lantas »starke man«, ser ut att bli nästa offer, inser Viktoria att hon har lösningen mitt framför ögonen.

 »Utstuderat, grymt, exotiskt. En tankeställare för alla.« (Anna Karolina, kriminialförfattare).

Förnedringen är diplomaten Tinna Lindbergs debutbok. En feministisk spänningsroman som utspelar sig i den nya svenska villaidyllen på thailändska Koh Lanta och i sexkvarteren i Phuket och Bangkok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Förnedringen
 2. +
 3. 1795

De som köpt den här boken har ofta också köpt 1795 av Niklas Natt Och Dag (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Förnedringen. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Lovande debut
  Nisse Scherman, 18 mars 2017

  Tinna Lindberg är diplomat och romandebutant. Hon har anammat det goda rådet att skriva där man står, att använda sig av sina erfarenheter för att främst beskriva miljö och karaktärer.

  Spelplatsen är Thailand, närmare bestämt Koh Lanta och Bangkok. Huvudperson är Sveriges ambassadör Viktoria Lindh som ställs inför ett svårt och utmanande ärende. Svenska sexturistande män hittas mördade fastsurrade på elefantryggar. Morden är blodiga och männen är märkta med ett citat ur FN:s deklarat... Läs hela recensionen

 2. En oerhört spännande "page turner"!

  "Den har allt! Mord, spänning, romantik, sex, men framförallt belyser den den förfärliga sexhandeln med minderåriga. Ger oxå insikter i hur det är att jobba i utrikesförvaltningen. En oerhört spännande "page turner" som ni absolut ska läsa!"
  Karin Olofsdotter, Stockholm

Visa alla 2 recensioner