Madonna (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
342
Utgivningsdatum
2017-09-15
Upplaga
2
Förlag
Blue Publishing
Originaltitel
Madonna
Medarbetare
Boström, Donald (form) / Stackelberg, Ewa (foto)
Dimensioner
214 x 152 x 20 mm
Vikt
756 g
SAB
Ibz Lervik, Lena
ISBN
9789186293437
Madonna (häftad)

Madonna

Häftad Svenska, 2017-09-15
298
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vårt mångtusenåriga kvinnoarv har blivit undanträngt och glömt. I boken Madonna talar mödrarna och gudinnorna igen. De kommer till liv som symboler för kraft, sexualitet och visdom. Här reser sig kvinnan i sin fullhet, inte förminskad och nedvärderad av patriarkala normer. Madonna följer den nutida kvinnans rötter i mytologi, politik och historia. Det fanns en tid då talet 13 var en kvinnlig symbol, ett lyckotal, ormen en kraftsymbol förknippad med den kvinnliga gudomen och då fredagen var en lyckodag, bästa dagen för giftermål.
Genom konstnären Lena Lerviks skulpturer gestaltas en dold berättelse i ord och fotografi. Hennes sökande bakåt i historien liknar en upptäcktsresa. Här framträder en jordad madonna, en fast förankrad modersbild. Möt den Stora modern, Jungfru Maria och gudinnorna Isis, Artemis och Ishtar.
Elva aktuella tänkare och debattörer belyser och utvidgar temat. Vad säger genusvetaren, idéhistorikern, prästen, socialantropologen, psykoanalytikern?
Fotografier och teckningar av Ewa Stackelberg och text av Ingela Bendt.
Ingela Bendt har tidigare gett ut bland annat Ett litet barn dör Ett ögonblicks skillnad, Ett hem för själen Ellen Keys Strand, Refugium trädgård som tillflykt och Skilsmässa ritualer vid separation. Ewa Stackelberg arbetar med utställningar och böcker. Hon har bland annat gett ut Berättelse för levande och Fotogram fotografi utan kamera.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Madonna