Adolf Hitler (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (248.7 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2010-01-29
Förlag
Historiska media
ISBN
9789186297299
Adolf Hitler (ljudbok)

Adolf Hitler (ljudbok)

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2010-01-29
109
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Han var 175 cm lång, vägde runt 70 kg, led av kroniska magbesvär och älskade chokladkaka. Han skrattade ofta så mycket att han vek sig dubbel och fick tårar i ögonen. Det förstår väl alla att det är Adolf Hitler vi talar om?

Trots att han är en av 1900-talets mest omdebatterade män, finns det lite skrivet om Hitler som person. Många historiker menar att den tyske diktatorn inte hade något privatliv och har därför fokuserat på hans roll som Führer. Bilden av den tyske diktatorn har ofta blivit svartvit: för nazisterna var han en övermänniska, för omvärlden gick han till historien som en djävul. Och de stora brott Hitler var skyldig till gör det lätt att bortse från hans karisma, politiska skicklighet och obestridliga intelligens. Reflexmässigt reduceras han till en galning.

I denna nya biografi skildrar Bengt Liljegren skickligt och personligt hela Hitlers liv. Det är över trettio år sedan en bok om Hitler gavs ut på svenska. Sedan dess har en mängd nya uppgifter kommit fram: dagböcker, brev och memoarer. Med utgångspunkt i detta material skapas här en mer fullständig bild av personen Adolf Hitler. Liljegren ger en bakgrund till Hitlers ogärningar, förlåter inte men förklarar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Adolf Hitler. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Underhållande men historiskt undermålig
    Fredrik , 12 april 2015

    Som roman över privatpersonen Hitler är den lättläst och underhållande. Som historisk bok riktigt dålig.Han använder för ofta riktigt dåliga källor, som tex Albert Speers biografi som vittnesmål över hur Hitler var (Speers biografi har avslöjats gång på gång som helt lögnaktig inlaga av honom för att tjäna pengar och framstå som oskyldig).

    Överlag blir boken ett slags officiellt propagandaverk om den store ledaren utan mycket diskussion om hans gärningar och utan tillräckligt bra käl... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Adolf Hitler