Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
623
Utgivningsdatum
2011-04-04
Upplaga
1
Förlag
Historiska Media
Översättare
Kjell Waltman
Originaltitel
D-Day - The Battle for Normandy
Dimensioner
178 x 110 x 41 mm
Vikt
350 g
SAB
K.54b
ISBN
9789186297664

D-dagen : slaget om Normandie

(14 röster)  |  Läs 4 recensioner
Pocket, Svenska, 2011-04-04
57 kr
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Antony Beevor är en samtida Tolstoy.» Dagens Nyheter

»...kort och gott ett mästerverk.» Arvika Nyheter

Antony Beevor är tillbaka med ett nytt storverk om andra världskriget efter succéerna Stalingrad och Berlin. I D-dagen. Slaget om Normandie ger han en helt ny bild av tidernas mest omfattande militäroperation med hjälp av ett gigantiskt forskningsmaterial. Det rör sig om tusentals sidor ur ett trettiotal arkiv från ett halvt dussin länder. En del av källmaterialet är helt nytt; dagböcker och redogörelser som familjer har donerat till olika arkiv.

I gryningen den 6 juni 1944 svepte en jättearmada av fartyg och fallskärmssoldater över Engelska kanalen och 175 000 man från de allierade länderna steg i land längs Normandies kust. Den största militära operationen genom tiderna hade börjat. Inte ens Stalin kunde låta bli att imponeras av det som kom att kallas D-dagen. »Under hela kriget har det aldrig tidigare genomförts ett sådant krigsföretag» skrev han till Churchill.

D-dagen har behandlats i åtskilliga böcker, filmer och TV-serier och är en av de mest kända operationerna från andra världskriget. Men inget som skrivits tidigare bygger på ett så omfattande forskningsarbete som i denna bok: utifrån tidigare förbisedda eller bortglömda källor visar han hur brittiska, kanadensiska och amerikanska styrkor blev indragna i stridigheter lika brutala som grymheterna på östfronten. Händelseförloppet beskrivs ur både tyskarnas och de allierades perspektiv, från landstigningen den 6 juni till befrielsen av Paris 1944. Med samma gripande och målande stil som i böckerna Stalingrad och Berlin. Slutstriden skildras krigets brutala verklighet.

D-dagen. Slaget om Normandie har hittills sålt i drygt 55 000 exemplar ( i Sverige).

Om författaren:

Antony Beevor, tidigare brittisk officer, är en av vår tids ledande militärhistoriska författare. Han har tilldelats en rad prestigefyllda priser och hedersutmärkelser och hans böcker har sålt i närmare fyra miljoner exemplar världen över.

Pressröster om Antony Beevors övriga böcker:

»Antony Beevor är en samtida Tolstoj, som med sina historiska böcker håller på att skapa ett litterärt storverk som kommer att stå sig under lång tid framöver.» Dagens Nyheter

»Jag vet ingen annan bok om andra världskriget som så effektivt och levande ger en bild av krigets demoniska krafter, dess destruktiva inverkan på människors liv och drömmar. I detta avseende är Beevors arbete en kulturgärning.» Sydsvenska Dagbladet om Berlin

»Ett storslaget verk! Beevor har en suverän förmåga att berätta.» Helsingborgs Dagblad om Berlin

»Stalingrad slår ut det mesta som skrivits om andra världskriget.» Västmanlands Läns Tidning om Stalingrad

»En briljant och mycket stort genomförd bok. » Svenska Dagbladet om Stalingrad

»Den bästa och mest skakande fackboken jag läst. En modern klassiker.» Magnus Utvik, SVT om Stalingrad
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av D-dagen : slaget om Normandie. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bra underlag inför min resa till Normandie
  Per-Olof Olsson, 25 december 2015

  Jag köpte Beevors Normandie-bok inför en resa till Normandie. Är nu påläst och tycker den är mycket bra. Den gav mig underlag till det jag kom att se. Besökte museer, stränder och griftegårdar.

 2. Konsten att berätta historia!
  Anders Nordström, 21 september 2014

  Beevor kan verkligen konsten att BERÄTTA, att göra historien levande. Och man får möta både den enskilde soldaten och de stora beslutsfattarna. Ibland kanske lite för många nummer på divisioner och regementen...

 3. Högintressant än idag.
  Jan F Bäckman, 9 juni 2014

  Efter att ha besökt Normandie var läsningen av denna bok mycket givande. Efter även köpt och sett DVD-filmen så förstår man hur jäkligt det var.

 4. En fantastisk bok för oss som var med på den tiden....
  Strulputte, 25 juli 2013

  En fantastisk bok för oss som var med på den tiden. Man riktigt känner hur soldaterna lider,
  men boken är även skriven med humor, som när en engelsman och en tysk möttes på slagfältet och inte kunde komma överens om vem som hade tagit till fånga vem.

Visa alla 4 recensioner

Bloggat om D-dagen : slaget om Normandie