Det mest privata (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
210
Utgivningsdatum
2009-09-29
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Marika Gedin
Originaltitel
La intimidad
Medarbetare
Bergmark, Victoria (form)
Dimensioner
203 x 142 x 20 mm
Vikt
400 g
SAB
Hce
ISBN
9789186307066
Det mest privata (inbunden)

Det mest privata

Inbunden Svenska, 2009-09-29
189
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Det mest privata skildrar, med tydligt självbiografiska inslag, en flickas uppväxt i ett högborgerligt hem i Barcelona. Romanens Nuria växer upp moderlös, liksom författaren Nuria Amat som bara var två år när hennes mor dog. Fadern stänger in sig i sitt bibliotek, fyllt av katalanska poeter och sorg. Från sitt fönster har den unga Nuria utblick över en privat klinik för psykiskt sjuka och hon blir vittne till hur en kvinna tar sitt liv genom att kasta sig ut från andra våningen. Amat hävdar att alla stora författare; Kafka, Canetti, Beckett, har bott nära mentalsjukhus.

För romanens Nuria blir böckerna, läsandet, en flykt från och ett värn mot omvärlden. Litteraturen blir den galenskap genom vilken hon orkar överleva. Den blir också vägen till ett eget liv, ett eget författarskap och ett eget språk. Hon gör sig delaktig i världslitteraturen genom att skriva små lappar med sina egna oläsbara texter, som hon lägger i låneböckerna innan hon lämnar tillbaka dem till biblioteket. Hon ingår ett passionerat äktenskap med en man vid namn Pedro Páramo, huvudperson i Juan Rulfos berömda roman.

Det mest privata är en rebellisk roman. Författaren Nuria Amat slåss för att skapa en frihet för sitt privata rum och sitt skrivande, genom att utmana språket, den samtida kulturen och familjens hemligheter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det mest privata
  2. +
  3. Drottning av Amerika

De som köpt den här boken har ofta också köpt Drottning av Amerika av Nuria Amat (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nuria Amat

Bloggat om Det mest privata