Alla ger sig av (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2012-04-05
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Marika Gedin
Originaltitel
Todos se van
Medarbetare
Birbrajer, Julian (form)
Dimensioner
185 x 126 x 25 mm
Vikt
340 g
SAB
Hce,860
ISBN
9789186307226
Alla ger sig av (häftad)

Alla ger sig av

(1 röst)
Häftad Svenska, 2012-04-05
180
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
I dagboksform berättar Nieve Guerra om uppväxten på Kuba och försöken att finna en egen väg i det postrevolutionära samhället. Nieve slits mellan den våldsamma fadern och modern som träffat en ny man, dagboken är hennes enda egna rum. Anteckningarna löper från att Nieve är åtta år tills att hon är tjugo, och perspektivet förändras från ett naivt barns till en medveten ung kvinnas, men känslan av utanförskap förblir densamma.

Alla ger sig av är en stark, utlämnande och känslosam berättelse om instängdhet och utsatthet, om ansträngningarna att skapa sig ett liv, trots att man inte erbjuds några öppningar.

Wendy Guerra föddes år 1970 på Kuba. Hon började tidigt att skriva poesi, och som 17-åring tilldelades hon ett pris från Havannas universitet för diktsamlingen Platea a oscuras. Guerra har en examen i film-, radio- och tv-produktion från Havannas Instituto Superior de Arte och har tidigare varit programledare för ett barnprogram. Alla ger sig av som bygger på Guerras egna dagboksanteckningar var hennes första roman. Den tilldelades det spanska Bruguerapriset och uppmärksammades internationellt. Till skillnad från Guerras diktsamlingar har inte hennes tre romaner blivit utgivna på Kuba.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Alla ger sig av
  2. +
  3. En kuliss på lerfötter

De som köpt den här boken har ofta också köpt En kuliss på lerfötter (inbunden).

Köp båda 2 för 399 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wendy Guerra