Bebådelsen (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2010-09-28
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Annakarin Thorburn
Originaltitel
La Anunciacion
Medarbetare
Liljemärker, Håkan (form)
Dimensioner
201 x 138 x 28 mm
Vikt
520 g
SAB
Hce
ISBN
9789186307349
Bebådelsen (inbunden)

Bebådelsen

Inbunden Svenska, 2010-09-28
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
En kvinna befinner sig i 2000-talets Rom, där hon konfronteras med sorgen och minnena från diktaturens Argentina.. Då var hon militär aktivist, blint dogmatisk. Det var en obegripligt våldsam tid, när någon varje dag försvann eller anhölls. Unga människor gick med cyanid i innerfickan, ständigt redo för det värsta. Men det var också en tid av drömmar om kärlek, om frihet eller om det blå hos renässansmålaren Filippo Lippi.

Bebådelsen är en vittnesskildring som tar avstånd från vittneslitteraturens konventioner, i ett växelspel mellan det essäistiska och det poetiska. I denna originella roman ryms en spännvidd från det brutala till det vackra och sinnliga, liksom till det farsartat dråpliga.

María Negroni är född 1951 i Argentina. Hon har tidigare publicerat elva diktsamlingar och flera essäsamlingar, liksom en roman samt översättningar. Bebådelsen är författarens andra roman och utkom på spanska år 2008. Den utgår från Negronis egen historia som ung revolutionär.
Hon introducerades på svenska i Ord & Bilds omtalade latinamerikanummer, med ett utdrag ur denna roman. Negroni bor i New York, där hon undervisar i latinamerikansk litteraturhistoria.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bebådelsen
  2. +
  3. Bebådelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bebådelse av Karin Boye (häftad).

Köp båda 2 för 357 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »