Petroleum (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
291
Utgivningsdatum
2012-12-06
Förlag
Bokförlaget Tranan
Översättare
Kristina Ekelund
Dimensioner
200 x 143 x 20 mm
Vikt
449 g
SAB
Hce
ISBN
9789186307608
Petroleum (häftad)

Petroleum

av Bessora
Häftad Svenska, 2012-12-06
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Petroleum är en vindlande roman i högt tempo med utgångspunkt i en explosion på oljefartyget Ocean Liberator utanför Gabons kust. Explosionen lämnar en man död och en annan försvunnen. Ombord på fartyget finns geologen Medea. När det visar sig att den saknade är någon som står henne nära, kocken Jason, börjar hon själv undersöka olyckan. Oljebolaget inkallar i sin tur en kriminolog från Paris, och i ett tillstånd av osäkerhet och paranoia är snart alla på båten mer eller mindre misstänkta.

Med allusioner till både grekisk och afrikansk mytologi bygger Bessora upp en historia full av satir och samhällskritik. På sitt vassa och korthuggna språk nagelfar hon dagens neokolonialism, oljeindustrin och den forna kolonialmakten Frankrike.

Bessora är född 1968 i Belgien. Hon har schweizisk-gabonskt ursprung och är bosatt i Paris. Bessora har en examen i ekonomi och arbetade i flera år inom den internationella finanssektorn, men ändrade bana och började studera antropologi. I samband med det började hon också skriva sin första roman 53 cm, som kom ut 1999. Sedan dess har hon givit ut i snitt en roman per år. Hennes böcker har blivit både nationellt och internationellt hyllade, och har översatts till ett flertal språk. Petroleum är Bessoras femte roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Petroleum
  2. +
  3. Tram 83

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tram 83 av Fiston Mwanza Mujila (inbunden).

Köp båda 2 för 398 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Bessora

  • Alpha

    Bessora, Barroux

    Doctors Without Borders Prize PEN Promotes Award GLLI (Global Literature in Libraries Initiative) Translated YA Book Prize Shortlist CILIP Kate Greenaway Medal Longlist Library Journal "Best Book of the Year" selection School Library Jou...