Kunskap och kön : en studie av feministisk vetenskapsteori (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
1992-01-01
Upplaga
Ny utg.
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Dimensioner
214 x 136 x 22 mm
Vikt
340 g
SAB
Ddc,Ohja
ISBN
9789186320904
Kunskap och kön : en studie av feministisk vetenskapsteori (häftad)

Kunskap och kön : en studie av feministisk vetenskapsteori

Häftad, Svenska, 1992-01-01
177
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Vi har inte fått in någon beskrivning av boken från förlaget. Kolla gärna upp förlagets (Bokförlaget Daidalos) hemsida, där det kan finnas mer information.

Passar bra ihop

  1. Kunskap och kön : en studie av feministisk vetenskapsteori
  2. +
  3. De gränslösa : en bok om politikers skolaffärer

De som köpt den här boken har ofta också köpt De gränslösa : en bok om politikers skolaffärer av Marcus Larsson, Åsa Plesner (häftad).

Köp båda 2 för 336 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Margareta Hallberg

Recensioner i media

I denna kontroversiella studie diskuteras den feministiska teoribildningen. Margareta Hallberg visar att all forskning om kön baseras på vissa bestämda vetenskapsteoretiska idéer. Feminismen har visat sig forskningssocialt framgångsrik, menar Hallberg, de teoretiska framgångarna är däremot mer begränsade. Margareta Hallberg varnar för de negativa effekterna för kvinnorna själva när de accepterar eländesbeskrivningarna av sin tillvaro. Det leder till isolering och hindrar utvecklingen, menar hon. Det är lätt att tro att ingenting går att ändra på. Könet som öde är en av mänsklighetens allra mest omhuldade tankar och i en del psykologiska teorier går den igen. Margareta Hallberg tar den så kallade objektrelationsteorin som exempel. Den förklarar pojkars och flickors olika utveckling med deras skilda förhållanden till modern. Det är då viktigt att notera, säger hon, att vad man talar om är sociala fenomen, inte sexuella. Det är klart att vi är biologiskt olika, men detta förklarar bara en ringa del av våra olika livskarriärer. Huvudsakligen är vi socialt präglade, också som könsvarelser. Genus, inte kön, styr oss. Och genus går att förändra.'
- Kerstin Vinterhed, intervju med Margareta Hallberg i Dagens Nyheter