Motions- och idrottsskador och deras rehabilitering (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2011-04-26
Förlag
SISU Idrottsböcker
Dimensioner
296 x 210 x 18 mm
Vikt
1120 g
SAB
Vu
ISBN
9789186323097

Motions- och idrottsskador och deras rehabilitering

(12 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2011-04-26
473
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Boken är en helt omarbetad upplaga av SISU Idrottsböckers storsäljare Motions- och idrottsskador (1997). Den kompletteras med en webbplats för att tydligt visualisera undersökningsmetoder och rehabövningar. Du får kunskap och förståelse för några av de vanligaste motions- och idrottsskadorna samt hur rehabiliteringen ska läggas upp för dessa. Med hjälp av tydliga illustrationer och genom rubrikerna skademekanism, symptom, behandling och prognos får du veta mer om respektive skada. Stor vikt har lagts på att beskriva nya rön.

För flera vanliga skador ges även detaljerade rehabprogram. Rehabprogrammen är uppbyggda enligt en helt ny modell, rehabmåltavlan, som beskriver hur träning och övningar ska läggas upp utifrån de fyra rehabfaserna som den aktive måste gå igenom innan han eller hon är redo att återgå till idrott och motion igen.

På webbplatsen finns drygt 20 filmade undersökningsmetoder med tydliga instruktioner. Dessutom visas rehabövningar för fot, knä, höft, rygg och axel som är uppbyggda enligt rehabmåltavlan. Innehållet i bok och webbplats grundar sig på vetenskaplig forskning samt på författarnas långa erfarenhet av behandling och rehabilitering.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Motions- och idrottsskador och deras rehabilitering
 2. +
 3. Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare av Marie Jury, Helén Bjurberg (inbunden).

Köp båda 2 för 742 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Motions- och idrottsskador och deras rehabilitering. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk bok!
  Johan, 25 maj 2018

  Bara man fått en diagnos från en professionell fysioterapeut eller liknande kan man nästan rehaba sig själv med denna. Helt fantastisk! Extremt lärorik för den instresserade!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna

 • Styrketräning för idrott, motion och rehabilitering

  Jesper Augustsson, Sofia Ryman Augustsson, Roland Thomeé, Jon Karlsson

  Styrketräning kan utövas som en egen idrott i form av tyngdlyftning och styrkelyft. Styrketräning bedrivs också i prestationshöjande syfte som ett viktigt komplement till andra träningsformer eller idrotter. Många styrketränar för att orka mer och...

 • Traumaortopedi

  Gunnar Sandersjöö, Mikael Sansone, Jon Karlsson, Paul Gerdhem, Viktor Lindgren

  Den vuxna människokroppen är uppbyggd av mer än 200 ben vilka har den gemensamma egenheten att samtliga kan frakturera, på olika sätt och på olika ställen. Varje enskild fraktur kan sedan presentera sig med varierande symptom, ha varierande grad a...