Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2019-05-14
Upplaga
7
Förlag
Limhamnsgruppen
Medarbetare
Bönnemark, Niklas (red.) / Matthiesen, Bengt (form)
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
423 g
SAB
Oekb
ISBN
9789186325169
Konkurspraktikan (häftad)

Konkurspraktikan

Häftad Svenska, 2019-05-14
663
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Konkurspraktikan är idag den mest heltäckande instruktionsboken för dig som arbetar med konkurs, både i konkursförvaltning och i myndighetskontroll. Innehållet är en systematisk sammanställning av beståndsdelarna i praktiskt taget alla konkurshandlingar samt när och vart expediering ska ske. Boken innehåller också ett stort antal hänvisningar till bl.a. rättsfall och lagförarbeten.

Innehållet följer så långt som möjligt gällande författningar och doktrin. Tekniken, särskilt på datorområdet, har utvecklats på ett sätt som inte alltid stämmer överens med traditionella rättskällor och anvisningar. Konkurspraktikan ska ses som en början till en kartläggning av vad om gäller enligt traditionellt synsätt, för att bättre kunna se var och på vilka sätt man bör ändra gällande bestämmelser och anvisningar.

Advokat Hans Elliot har varit verksam som konkursförvaltare, och även som lärare inom obeståndsrätt, sedan 1980-talet. Han är fortfarande verksam som kursledare och senior advisor för Limhamnsgruppen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »