Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2019-05-14
Upplaga
7
Förlag
Limhamnsgruppen
Medarbetare
Bönnemark, Niklas (red.) / Matthiesen, Bengt (form)
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
423 g
SAB
Oekb
ISBN
9789186325169
Konkurspraktikan (häftad)

Konkurspraktikan

Häftad Svenska, 2019-05-14
663
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Konkurspraktikan är idag den mest heltäckande instruktionsboken för dig som arbetar med konkurs, både i konkursförvaltning och i myndighetskontroll. Innehållet är en systematisk sammanställning av beståndsdelarna i praktiskt taget alla konkurshandlingar samt när och vart expediering ska ske. Boken innehåller också ett stort antal hänvisningar till bl.a. rättsfall och lagförarbeten.

Innehållet följer så långt som möjligt gällande författningar och doktrin. Tekniken, särskilt på datorområdet, har utvecklats på ett sätt som inte alltid stämmer överens med traditionella rättskällor och anvisningar. Konkurspraktikan ska ses som en början till en kartläggning av vad om gäller enligt traditionellt synsätt, för att bättre kunna se var och på vilka sätt man bör ändra gällande bestämmelser och anvisningar.

Advokat Hans Elliot har varit verksam som konkursförvaltare, och även som lärare inom obeståndsrätt, sedan 1980-talet. Han är fortfarande verksam som kursledare och senior advisor för Limhamnsgruppen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Konkurspraktikan
 2. +
 3. Ackord

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ackord av Lars Eric Gustafsson, Hans Renman (häftad).

Köp båda 2 för 1197 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Elliot

 • Förvaltarberättelse i konkurs - en praktika

  Hans Elliot

  Förvaltarberättelse i konkurs - en praktika är ett verktyg som gör att du blir effektivare och vinner tid vid arbetet med förvaltarberättelsen. Både med metod och formulering. Strukturen följer de krav som ställs på en förvaltarberättelse och vilk...

 • Rekonstruktionspraktikan

  Hans Elliot

  Rekonstruktionspraktikan är ett oumbärligt hjälpmedel för dig som arbetar med företagsrekonstruktion, inklusive lönegaranti, både som rekonstruktör och assisterande medarbetare. Praktikan innehåller en systematisk sammanställning av praktiskt tage...