Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
184
Utgivningsdatum
2019-05-14
Upplaga
7
Förlag
Limhamnsgruppen
Medarbetare
Bönnemark, Niklas (red.) / Matthiesen, Bengt (form)
Dimensioner
240 x 170 x 15 mm
Vikt
423 g
SAB
Oekb
ISBN
9789186325169
Konkurspraktikan (häftad)

Konkurspraktikan

Häftad Svenska, 2019-05-14
680
Skickas inom 10-15 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Konkurspraktikan är idag den mest heltäckande instruktionsboken för dig som arbetar med konkurs, både i konkursförvaltning och i myndighetskontroll. Innehållet är en systematisk sammanställning av beståndsdelarna i praktiskt taget alla konkurshandlingar samt när och vart expediering ska ske. Boken innehåller också ett stort antal hänvisningar till bl.a. rättsfall och lagförarbeten.

Innehållet följer så långt som möjligt gällande författningar och doktrin. Tekniken, särskilt på datorområdet, har utvecklats på ett sätt som inte alltid stämmer överens med traditionella rättskällor och anvisningar. Konkurspraktikan ska ses som en början till en kartläggning av vad om gäller enligt traditionellt synsätt, för att bättre kunna se var och på vilka sätt man bör ändra gällande bestämmelser och anvisningar.

Advokat Hans Elliot har varit verksam som konkursförvaltare, och även som lärare inom obeståndsrätt, sedan 1980-talet. Han är fortfarande verksam som kursledare och senior advisor för Limhamnsgruppen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Konkurspraktikan
  2. +
  3. Hyresmanual

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hyresmanual av Bengt Ask, Dennis Dicksen (häftad).

Köp båda 2 för 1479 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Elliot

  • Rekonstruktionspraktikan

    Hans Elliot

    Rekonstruktionspraktikan är ett oumbärligt hjälpmedel för dig som arbetar med företagsrekonstruktion, inklusive lönegaranti, både som rekonstruktör och assisterande medarbetare. Praktikan innehåller en systematisk sammanställning av praktiskt tage...

Bloggat om Konkurspraktikan