Ockult meditation (2u) (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
303
Utgivningsdatum
1993-10-01
Upplaga
2
Förlag
Stiftelsen Tibetanens Bokfond
Originalspråk
Engelska
Dimensioner
210 x 113 x 14 mm
Vikt
360 g
SAB
Cn.04
ISBN
9789186338060
Ockult meditation (2u) (häftad)

Ockult meditation (2u)

Häftad,  Svenska, 1993-10-01
154
  • Skickas från oss inom 2-5 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Denna bok innehåller bland annat en systematisk genomgång av meditationens syfte och funktion, men också av dess risker. Ty att meditera är att bokstavligen "leka med elden" och det måste göras med insikt och varsamhet.
Författaren särskiljer mystisk och ockult meditation. Mystikern sätter de hängivna känslorna i centrum. Det konkreta tänkandet åsidosätts i en strävan att förfina känslorna till intuition och extatisk Gusförening.
Ockutistens väg till Gudsföreningen går däremot inte via känslorna utan via sträng självdisciplin och tankens noggranna genomlysning av formernas värld.
Ockultisten är liksom mystikern visionär, men han är inte som denne drömsk och opraktisk. Han är en vitmagiker. Ty den ockulta meditationen högsta syfte är ej en självcentrerad omsorgen om den egna andliga utvecklingen utan att individen skall formas till ett instrument för förverkligandet av Guds Plan. Meditation har inge reellt andligt värde om dess resultat inte omsätt i ett osjälviskt tjänande av medmänniskorna.
Boken innehåller också förutsägelser kring återupprättandet av de andliga mysterierna. Avancerade och förberedande ockulta skolor sägs komma att starta på olika platser i världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ockult meditation (2u)
  2. +
  3. Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv... av Björn Natthiko Lindeblad, Caroline Bankler, Navid Modiri (inbunden).

Köp båda 2 för 233 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Övrig information

Denna bok innehåller bl a en systematisk genomgång av meditationens syfte och funktion, men också av dess risker. Ty att meditera är att bokstavligen "leka med elden" och det måste göras med insikt och varsamhet.

Författaren särskiljer mystisk och ockult meditation. Mystikern sätter de hängivna känslorna i centrum. Det konkreta tänkandet åsidosätts i en strävan att förfina känslorna till intuition och extatisk Gudsförening.

Ockultistens väg till Gudsföreningen går däremot inte via känslorna utan via sträng självdisciplin och tankens noggranna genomlysning av formernas värld.

Ockultisten är liksom mystikern visionär, men han är inte som denne drömsk och opraktisk. Han är en vitmagiker. Ty den ockulta meditationens högsta syfte är ej en självcentrerad omsorg om den egna andliga utvecklingen utan att individen skall formas till ett instrument för förverkligandet av Guds Plan. Meditation har inget reellt andligt värde om dess resultat inte omsätts i ett osjälviskt tjänande av medmänniskorna.

Boken innehåller också förutsägelser kring återupprättandet av de andliga mysterierna. Avancerade och förberedande ockulta skolor sägs komma att starta på olika platser i världen.