Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn? (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
120
Utgivningsdatum
2010-03-24
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Gunnar Ardelius
Originaltitel
Kva tåler så lite at det knuser om du seier namnet på det?
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
74 g
SAB
uHc
ISBN
9789186369071
Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn? (pocket)

Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2010-03-24

Slutsåld

Markus är 19 år och kär för första gången. På riktigt. Och det är som om livet börjar i samma stund han ser Ingrid för fösta gången. Från och med då handlar allt om längtan och hopp om ett liv tillsammans.
Men allt blir inte riktigt som Markus tänkt sig. När han förälskar sig i Ingrid blir kärleken i stället vägen mot slutet. För Ingrid är sjuk, och hon blir allt sämre i takt med att förhållandet djupnar. Till slut kan de inte bortse från det uppenbara, den enda framtidsbilden för det förälskade paret är döden.

I Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn? skildras två unga människors möte i gränslandet mellan liv och död. Det är en roman om kärleken och dess kraft att växa även där luftrummet domineras av kvävande mörker.

"En ovanlig liten bok, snabbt utläst, länge kvar som en sorgens skärva"
Dagens Nyheter

"Den här boken är så himla himla fin. Jag älskar språket och stilen."
Bokhora.se

"Sortland är en skicklig stilist. I korta, prosadiktsliknande kapitel ger han impressionistiska bilder av en ung kärlek som växer i skuggan av döden."
Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn?. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Speciell
    Linn, 10 maj 2010

    En väldigt speciell bok. Vad händer om du som 19åring blir störtförälskad i en flicka med cancer? Boken är skriven i små korta kapitel, lite som Jag behöver dig mer än jag älskar dig och jag älskar dig så himla mycket, men ändå är boken inte speciellt lättläst. Ämnet är tungt och känslorna starka. Denna tunna bok tog längre tid att läsa än någon utav de andra. Och det är ett väldigt bra betyg. Läs den.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Bjørn Sortland

Bokvideo