Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Fredrika Bergman (del 1)
Antal sidor
401
Utgivningsdatum
2010-03-24
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
24 x ? x 4 mm
Vikt
10 g
SAB
Hc
ISBN
9789186369187
Askungar (pocket)

Askungar

(281 röster)  |  Läs 26 recensioner
Pocket,  Svenska, 2010-03-24
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En liten flicka försvinner från ett x2000-tåg som just rullat in på Centralen i Stockholm. Flickans pappa blir snabbt misstänkt och alla resurser läggs på att lokalisera honom.
I en annan del av Sverige lever en ung kvinna gömd, rädd för att en dag återfinnas av mannen som hon först trodde var den prins och befriare som hon sedan barnsben väntat på. Hon vet bättre än någon annan varför flickan är försvunnen, och än en gång förbereder hon sig för flykt.

Polisutredningen leds av den legendariske kommissarien Alex Recht. Vid hans sida finns den ivrige kriminalinspektören Peder Rydh. Och inte minst den civilanställda utredaren Fredrika Bergman, hon som skulle bli violinist men istället hamnade inom polisen och som tvingas kämpa i motvind när hon vill leda bort utredningen från det spår man först slagit in på.

Samtidigt växer fallet och kantas av utstuderad ondska. Utredningsgruppen måste snabbt komma upp i gärningsmannens tempo innan ytterligare liv går förlorade. Hur mycket tid har de egentligen på sig innan han gör sitt nästa drag? Och vem är kvinnan som likt en skugga figurerar i utredningens utkant? Är det henne man måste finna för att få den sista pusselbiten att falla på plats?

"Fullgången deckardebut ... Debutanten Kristina Ohlsson bygger skickligt upp läsarens oro, och ökar tempot genom att låta perspektivet växla mellan utredare, mördare och medbrottslingar.
Dagens Nyheter

Askungar är en sådan där roman som jag läser med en klump i magen. Visst, det är en påhittad historia, men den är så väl berättad att det är väldigt lätt att ryckas med. ... Kristina Ohlsson ska vara väldigt nöjd med sin debut i spänningsgenren. Det är spännande och omskakande. Det märks att hon är van att skriva."
Gefle Dagblad
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Askungar
 2. +
 3. Änglavakter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Änglavakter av Kristina Ohlsson (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 26 recensioner av Askungar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Askungar
  Yves Devolder, 26 maj 2021

  För alla läsare som vill upptäcka en spännande och väl konstruerad deckare är ASKUNGEN bocken! Den bjuder en tillfredställande blandning av skärp analys av polisarbetet med en fin psykologisk granskning. Man kan se hur det känner att vara en gisslan utan att uppfatta att man inte är fri. Och man kan se hur det är inte lätt att bli en fru som arbetar i en manlig omgivning. En bok som ska ge mycket läsnöje!

 2. Deckardebut
  Gunipeg, 27 januari 2021

  Spännande från första sidan till det oväntade slutet. En bok som var svårt att lägga ifrån sig. Här var det ett annorlunda sätt att följa polisens arbete och frustration. Lockar till mer läsning av Kristina Ohlsson.

 3. Spännande att följa karaktärerna.
  Anna-Lisa Österholm, 15 september 2020

  Jag är väldigt förtjust i hennes böcker. Jag har inte läst dem i kronologisk ordning, men det rekommenderar jag att man gör. Jag har nu läst Askungar och håller på med Tusenskönor och de är lika intrikata som de senare.

 4. Askungar
  motorhead (Stockholm), 14 april 2018

  Jag tycker den här serien är bra. Relationerna mellan utredarna i gruppen utvecklas på ett trovärdigt sätt. Spännande och inte förutsägbar.

 5. Debut för Fredrika Bergman
  Strulputte, 24 augusti 2017

  Efter att ett barn försvunnit från sin mamma på tåget till Stockholms central, är kommissarien Alex Recht och civilanställda utredaren Fredrika Bergman på väg dit. Alex är långt ifrån nöjd med en civilanställd kollega, som varken verkar känna sig kallad eller vara nämnvärt begåvad för uppgiften att finna barnet.
  Hon blir närapå mobbad av utredargruppen för sina teorier, påstås ej ha rätt poliskänsla, så hon börjar söka lösning efter sina teorier.
  Barnet hittas mördat på ett synnerlige... Läs hela recensionen

 6. Spännande
  mia claesson, 28 april 2016

  Mycket bra, spännande och lättläst. Man visste inte svaren i förväg. Kommer att läsa flera böcker av henne.
  Mycket bra sätt av författaren att uttrycka sej på ett sätt som alla förstår.

 7. Böckerna om Fredrika Bergman
  Balta, 5 augusti 2015

  Fick, av en slump i början av sommaren, tag i "Davidsstjärnan". Jag blev helt såld och under ett antal veckor i sommar har jag läst alla fem böckerna om Fredrika Bergman. Spännande och realistiska ämnen, intressanta personporträtt och ett mycket drivet språk.

  Jag förstår inte hur jag har kunnat missat Kristina Ohlssons böcker tidigare???

 8. Spännande
  Karina Grönlund, 28 juli 2015

  Jag har verkligen fått läsa bra böcker på semestern, den här var också superspännande och jag läste den i ett sträck. Man lider inte av att det regnar precis.

 9. Spännande
  Anethe Edlund, 21 november 2014

  Bra skrivet spännande.sträck läste den.har redan lånat ut den åt en vän som också sa hon kunde inte släppa den.

 10. Mycket bra!
  -, 9 september 2014

  Jag har lite svårt för böcker där barn far illa, men bortsett från det så var den otroligt spännande och man förstod aldrig hur det hängde ihop förrän på slutet. Mycket bra! Jag är imponerad av Kristina Ohlsson!

 11. Jättebra bok
  Pia Öberg, 14 juli 2014

  Så spännande att det var svårt att lägga ifrån sig boken. Hoppas på en fortsättning i serien om Fredrika och de andra.

 12. askungar
  Inger L. Morin, 9 april 2014

  Det var svårt att lägga boken åt sida, då jag bara ville veta mer vad som skulle hända på nästa sida. Det blev i stort sett att jag sträckläste den

 13. Oerhört bra bok. Spännande och man orkade hänga med...
  Pandora, 24 september 2013

  Oerhört bra bok. Spännande och man orkade hänga med tillslutet. Jag kommer att fortsätta läsa hennes böcker. Jag var tvungen att läsa lite om henne mycket bra bok från en så ung författare. Särskilt bra skildringar av miljöer tycker jag.

 14. En klar favorit. Vilket språk! Underbart! Har redan...
  Gagga, 27 augusti 2013

  En klar favorit. Vilket språk! Underbart! Har redan rekomenderat boken till strängt taget hela bekantskapskretsen. Som stockholmare är det trevligt att känna igen platser.
  Rekommenderas å det varmaste!

 15. Mycket bra! Kristina Ohlssons var för mig en ny...
  Margareta From, 1 augusti 2013

  Mycket bra! Kristina Ohlssons var för mig en ny författare nu har jag köpt fler av hennes böcker och ser fram emot att läsa även dessa.

 16. Man vill bara ha mer och mer tiden går fort när man...
  Fr B, 25 juli 2013

  Man vill bara ha mer och mer tiden går fort när man läser bra böcker. Läs alla i denna serien.

 17. Jag tycker boken var bra! Jag gillar hennes sätt att...
  Elisabeth Niemann, 20 juni 2013

  Jag tycker boken var bra! Jag gillar hennes sätt att skriva! Lättläst och spännande har nu bara kvar Paradisoffer viket jag ser fram emot.

 18. Ny författare, kan redan fånga den subtila spänningen,...
  Lippa, 10 maj 2013

  Ny författare, kan redan fånga den subtila spänningen, man vill bara fortsätta att läsa. Ser fram emot att läsa de andra böckerna.

 19. Spännande och rapp. Lär känna karaktärerna på ett sätt...
  Jennie Bergström, 23 april 2013

  Spännande och rapp. Lär känna karaktärerna på ett sätt som gör att jag vill veta mer om dom. Bra språk.

 20. Kristina Olsson är en mycket bra författare därför ger...
  Ingbritt Söderlind, 23 april 2013

  Kristina Olsson är en mycket bra författare därför ger jag henne fem stjärnor för boken Askungar. Det ska bli spännande att läsa hennes nästa bok.

 21. Mycket bra och spännande bokserie. Gillar Kristina...
  Kottan, 18 april 2013

  Mycket bra och spännande bokserie. Gillar Kristina Ohlssons böcker och att man kan följa huvudpersonerna från bok till bok. Ser fram emot nr 5 i serien.

 22. Välskrivet och spännande
  Mats Pettersson, 27 januari 2013

  Jag hade inga stora förväntningar på Kristina Ohlsson. Efter att ha läst ett stort antal deckare av svenska författare var jag inställd på den gamla vanliga visan "ute och går med hunden, hittar lik" och "svaret finns i det förflutna". Det enda som känns "sisådär" är att huvudpersonen är civilanställd men jobbar som mordutredare. Annars är bokens handling logiskt uppbyggd, och spänningen stiger sakta men säkert. Efter hand som intrigen fortlöper börjar bilden klarna av vad som hänt. Den enda... Läs hela recensionen

 23. Mycket välskrivet och välgenomtänkt
  lillacarro, 15 april 2012

  Här hålls spänningen verkligen uppe - precis hela tiden! Och det är rakt igenom välskrivet och välgenomtänkt. En riktig fullträff!

 24. Fantastisk deckardebut!
  Cecilia, 15 maj 2011

  Askungar av Kristina Ohlsson är en fullfjädrad deckardebut i toppklass! Man grips med av berättelsen på första sidan och hänger troget med hela vägen. Precis som en deckare ska så har Askungar starka och intressanta karaktärer som man snabbt lär känna och vill veta mer om. Storyn är spännande och griper tag i läsaren från första sidan. Man kan inte sluta läsa och de 400 sidorna känns aldrig långtråkiga. Kan knappt vänta tills jag får fortsätta läsa bok nummer 2!

 25. En ny författare att lägga till favoriterna
  secostb, 4 maj 2011

  Efter att tröskat mig igenom flertal omskrivna deckare efter varann fann jag äntligen hem! Så fel man kan ha när man väljer deckare efter spännighetsgraden som står på baksidan... Kristina Ohlsson skriver i efterorden "skriva är mänskligt, att redigera är gudomligt" och när jag läste det förstod jag vad som gjorde en bra bok bra! Askungar skiljer sig från andra deckare genom att allt faller på plats, inga gröna män kommer från mars för att få saker och ting att bli realistiska, och en tjock m... Läs hela recensionen

 26. Djupt imponerande
  Anne, 26 april 2011

  Det talas mycket om det svenska deckarundret, som i sin tur gärna kopplas samman med en rad olika författare. Jag har läst alla de mest namnkunniga representanterna för detta begrepp och så här långt tycker jag bara att Stieg Larsson håller måttet. Fram till nu. Jag är djupt imponerad av Kristina Ohlssons förmåga att väva intriger, måla karaktärer och beskriva förskräckliga brott och övergrepp med elegans och begåvning och på ett sätt som håller högsta språkmässiga och psykologiska kvalitet f... Läs hela recensionen

Visa alla 26 recensioner

Fler böcker av Kristina Ohlsson

Bokvideo