Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Ewert Grens (del 5)
Antal sidor
591
Utgivningsdatum
2010-04-14
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Thunfors, Eric (form)
Dimensioner
180 x 110 x 30 mm
Vikt
318 g
SAB
Hc
ISBN
9789186369262
Vanliga sökord
och hellström
Tre sekunder (pocket)

Tre sekunder

(78 röster)  |  Läs 13 recensioner
Pocket Svenska, 2010-04-14
39 55 Du sparar 29%
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Vinnare av Svenska deckarakademins pris för Årets bästa svenska kriminalroman 2009!

Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.
Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.

Tre sekunder är en intensivt spännande thriller där människor i alla positioner sätts på prov. Detta är Roslund & Hellströms femte roman kring kriminalkommissarie Ewert Grens. För sina tidigare böcker har de blivit prisbelönta, fått fantastiska recensioner och nått en mycket stor läsekrets. Böckerna har översatts till sjutton språk och håller på att filmatiseras.

Sagt om boken:
"Tre sekunder för en alldeles ovanligt lyckad thriller"
Dagens Nyheter

"Roslund & Hellström står i en klass för sig."
Aftonbladet

"Så mycket kan jag avslöja om denna roman som inte bara är Roslund & Hellströms överlägset bästa, utan som ren spänningskonstruktion ställer de flesta internationella konkurrenter i skuggan."
Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tre sekunder
 2. +
 3. Tre minuter

De som köpt den här boken har ofta också köpt av Roslund & Hellström (pocket).

Köp båda 2 för 78 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Tre sekunder. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk författarduo
  haca, 14 december 2017

  Stundtals svettigt spännande. Mycket bra bok som rekommenderas. Uppföljaren 'Tre minuter' kom inte upp i samma höga nivå.
  Jag är även mycket förtjust i 'Edward Finnigans upprättelse'

 2. Lite för mycket
  Crime classic, 26 juli 2016

  Detta är den enda av Roslund & Hellström som jag läst hittills.
  Numera ska ju författare skriva tjocka tegelstenar som varar länge.
  Visst har författarna ett driv i berättelsen och visst är det spännande. Men tror boken hade tjänat på att kortas med en fjärdedel (minst).

 3. Neejj..
  Lia, 3 november 2015

  Jag läste lite grann innan jag la boken
  ifrån mig. Tycker den verkade tråkig.
  För mig ett sömnpiller zzzz... Ibland är
  böckerna bra men inte denna.

 4. Kan inte sluta läsa
  bonadea, 11 december 2014

  "Roslund&Hellström är mästare på att skriva böcker om kriminella människor och om deras livsstil. Tre Sekunder är svår att lägga ifrån sig, man fortsätter läsa för man måste bara veta hur det går ....."

 5. Svår att komma in i, men efter ett 50-tal sidor när...
  Inger Carlsson, 9 oktober 2013

  Svår att komma in i, men efter ett 50-tal sidor när huvudpersonerna kom på plats blev handlingen gastkramande. Brutal och beklämmande intrig men intressant och psykologiskt utmanande: jag förleds att känna sympati och är inte övertygad om vilken person som är mest skrämmande. Boken sägs beskriva verkliga kriminella sammanhang men (bortsett från actionscener a la Stålmannen) en personbeskrivning med så total blandning av kallsinne och värme är för mig inte trovärdig. Läs boken ändå, den berikar.

 6. Mycket spännande bok där verkligheten och fiktion...
  Mamman, 6 juni 2013

  Mycket spännande bok där verkligheten och fiktion blandas ihop. Läsaren fångas i en värld av våld och kriminalitet där en gemene man kan inte urskilja vad är rätt och fel.

 7. Den bästa thrillerdeckare jag lyssnat på
  defyras, 9 augusti 2012

  En mycket välskriven och genomtänkt deckarthriller. En av polisens infiltratörer skall infiltrera knarktrafiken på en högriskanstalt.
  Jag är en ljudboksmänniska och Peter Anderssons uppläsning är fenomenal och ger ytterliggare en häftig nyans till bokens innehåll. Ewert Grens är en dubbelbottnad polis av den äldre skolan som har en föraktfull attityd mot sin omgivning men är en liten ensam man innuti. Hans skal är uppbyggt kring förlusten av sin livskamrat.
  Rekommenderas å det bestämdaste även till icke deckarläsare.

 8. Sträckläsning utlovas
  Stina K, 4 april 2011

  Jag får börja med att säga att jag läst alla Roslund & Hellströms böcker och har tyckt om varenda en. De berör och belyser problemområden inom kriminalitet, juridik och rättsväsendet på ett enastående sätt. Denna bok är ännu ett exempel, spänning på hög nivå! Perfekt semesterläsning.

 9. Otroligt överskattad
  Martin, 27 mars 2011

  Efter att ha läst recensioner om Tre Sekunder trodde jag att jag skulle få läsa en spännande och gripande kriminalroman. Tji fick jag. Tre Sekunder är förutsägbar, långdragen och inte alls välskriven. Den skulle faktiskt kunna kortas ner till att bli en novell, utan att man skulle missa speciellt mycket av handlingen. Vissa meningar skulle få en svensklärare att skämmas, då grammatiken är helt fruktansvärd (se sista meningen på sid 267 i pocketversionen för ett exempel). Den har ljusglimtar, ... Läs hela recensionen

 10. Förutsägbar handling
  Martin, 21 februari 2011

  Segaste boken hittills av författarduon. De tidigare böckerna är betydligt mer enkla att bli fångad av. I "Tre sekunder" beskrivs hur huvudpersonen förbereder sig och sedan när han hamnar i situationen han förberett sig för får man läsa nästintill samma sak om igen. Med andra ord, för mycket text för handlingen.

 11. Slutet drog ner betyget
  Freyla, 16 juli 2010

  Efter en enormt seg start på boken kom den igång och NÄR den kom igång så var det kört.
  Spännande och något så otroligt välskriven så det finns inte!

  MEN! TYVÄRR så visste jag redan tidigt hur den skulle sluta och jag HOPPADES att det skulle bli en vändning som jag inte hade förutspått men det blev det inte. Och det drar ner betyget rejält.

  Annars är det ju en bra, välskriven bok som trots det förutspådda slutet är läsvärd!

 12. Bra deckare
  /Anna, 2 juli 2010

  Jag låg med blindtarmsinflammation och lyssnade på Tre sekunder på min Ipod! Grymt bra! Smart story! Det blev till riktigt bra dagar på sjukhuset! ;-)
  Rekommenderas!

 13. Superbra!
  Jossan, 30 juni 2010

  Vilken historia! Det är bland det mest spännande jag läst. Kan verkligen rekommenderas.

Visa alla 13 recensioner

Bloggat om Tre sekunder