Frukta inte (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Yngvar Stubö och Inger Johanne Vik (del 4)
Antal sidor
481
Utgivningsdatum
2011-02-23
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Maj Sjöwall, Margareta Järnebrand
Originaltitel
Pengemannen
Dimensioner
178 x 110 x 33 mm
Vikt
280 g
SAB
Hce
ISBN
9789186369408
Frukta inte (pocket)

Frukta inte

(53 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket Svenska, 2011-02-23
59
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En kylig kväll i december irrar en ung flicka runt i bara nattlinnet på gatan utanför Oslos finaste hotell. Hon blir nästan påkörd av spårvagnen men räddas av en mystisk man som snabbt försvinner i folkvimlet. Till sin vettskrämda mamma viskar flickan: "Hon var död..."

Några dagar senare påträffar Oslopolisen under dramatiska omständigheter ett lik efter en tonårspojke i hamnbassängen mitt i stan. Kroppen är upplöst till oigenkännlighet. Och på själva julafton går biskopen i Bergen, Eva Karin Lysgård, ut på en promenad, men återvänder inte. Dagen efter hittas hon mördad.
Kriminologen Inger Johanne Vik är den första som ser sambandet mellan morden och några andra mystiska dödsfall. Hennes äkta make, kommissarie Yngvar Stubø, blir ansvarig brottsutredare, och när Inger Johanne plötsligt upptäcker kopplingar mellan fallen och ett internationellt livsfarligt nätverk tar en desperat jakt på gärningsmannen sin början.

Liksom i sina tidigare böcker visar Anne Holt även i Frukta inte sitt starka engagemang i en rad dagsaktuella frågor övergivna barn, finanskris, religiös fundamentalism och kristen intolerans.

Frukta inte är den fjärde boken om Inger Johanne Vik och Yngvar Stubø. Tidigare böcker i serien: Det som tillhör mig, Det som aldrig sker och Presidentens val.

Sagt om boken:
"När hon skriver om aktuella samhällsfrågor och presenterar dem i halväkta, men anslående deckarpaketering är hon lysande."
Norra Västerbotten

"En fröjd att läsa sida efter sida - Anne Holt behärskar tekniken väl med flera - från början till synes helt oberoende - parallellhandlingar, klassiska cliffhangers, en rak, enkel dialog med snabba ordvändningar och rappa miljöskildringar."
Södermanlands Nyheter

"Här når Anne Holt återigen upp till sin toppnivå. Beskrivningen av hatbrott och lögner, fundamentalism, intolerans och kärlekens styrka är tät och fylld av indignation, som skriven med författarens eget blod, svett och utsatthet." (Betyg: 4 av 5 möjliga)
Tara
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Frukta inte
 2. +
 3. I stoft och aska

De som köpt den här boken har ofta också köpt I stoft och aska av Anne Holt (pocket).

Köp båda 2 för 128 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Frukta inte. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Saknar norskan...
  Anni, 13 mars 2016

  Jag uppskattade denna deckare eftersom författarinnan, likt Henning Mankell, väljer att synliggöra nutida samhällsförhållanden, vilka vävs in i handlingen. Men jag hade mycket hellre velat läsa den på originalspråket norska. I en översättning är det alltid små detaljer som man går miste om. Då händelserna utspelar sig i Norge känns det helt fel att läsa dialogerna översatta till svenska och det drar ner läsupplevelsen rejält. Jag önskar att den svenska bokmarknaden i betydligt högre utsträckn... Läs hela recensionen

 2. Bra deckare av Anne Holt. Hon skriver underhållande...
  Bella, 19 december 2013

  Bra deckare av Anne Holt. Hon skriver underhållande och lättläst. Har läst alla hennes böcker. Gillar stilen. Rekommenderas! Läs den här! Toppen!

 3. toppen
  Toolakea, 22 april 2012

  Toppen bok svår att lägga ifrån sig

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Anne Holt