Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
355
Utgivningsdatum
2010-06-23
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Medarbetare
Kühlhorn, Lotta (form)
Dimensioner
180 x 110 x 22 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc
ISBN
9789186369446
Borta bäst (pocket)

Borta bäst

(32 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket Svenska, 2010-06-23
45
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Ingen lägger märke till bilen som står parkerad i den lilla dungen utanför Ikea. Ingen reagerar på kvinnan som kommer ut mellan träden och promenerar mot ingången. Hon är elegant klädd och har ett vackert leende. Hon dricker gratiskaffe innan varuhuset öppnar och äter upp folks kvarlämnade mat.

Kvinnan heter Sylvia. Vem är hon? Vad har hon varit med om? För bara några månader sedan levde hon ett annat, etablerat liv. Efter ett misstag har hon förlorat allt. Nu handlar det om att överleva. Medan Sylvia kämpar för att upprätthålla den perfekta fasaden kommer hon i kontakt med en helt ny värld som förändrar hennes världsbild. Till slut går det inte att fly längre. Hon måste tillbaka till sitt gamla liv, göra upp med den hon en gång var och dem hon en gång lämnat.

Med humor och stort allvar ställer Sara Kadefors frågor om valen man gör i livet. Vem bestämmer egentligen hur man ska leva? Och är det ena mer rätt än det andra?

Sagt om boken:
"Jag tror att Borta bäst kommer att läsas av många, och jag tror att den kommer att bli omtyckt ... en intressant tendensroman"
Jonas Thente, Dagens Nyheter
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Borta bäst. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rolig och tänkvärd
  Sonja Holmberg, 11 januari 2017

  Annorlunda beskrivning på ensamheten i det svenska samhället. Lättläst och roligt grepp på hur osynlig en människa kan vara. Många hjärtliga skratt även om budskapet är allvarligt.

 2. Intressant läsning
  Emelie, 16 mars 2015

  Detta är inte den typ av bok jag brukar läsa men valde att ge den en chans. Jag uppskattar att informationen kring Sylvia och hennes historia smyger sig in lite mer och mer. Man blir nyfiken på vad det är hon har gjort och det gör att man vill veta mer och mer. Det är intressant att följa den personliga utvecklingen som Sylvia gör under bokens gång och även om det är ett bra slut, skulle jag gärna vilja veta vad som hände sen. Trots att det är en påhittad karaktär känns det ändå som om att hi... Läs hela recensionen

 3. .
  Christin, 28 oktober 2014

  Hade hört mycket bra om boken i förväg och vet inte om jag hade för höga förväntningar. Den gick att läsa men jag tyckte att den var lite långtråkig.

 4. Omtumlande
  Marie, 26 juni 2012

  Naket, rakt och väldigt spännande. Som att sitta inne i huvudet på huvudpersonen, lite dippar i tempot mot slutet annars full pott!

 5. Tänkvärd
  Annicka, 24 februari 2012

  Efter att ha läst den här boken och låtit den sjunka in är det många intryck som består. Man kan tycka att den är både lättsmält och lättläst men problematiken Kadefors tar upp är av allvarligare art, nämligen hemlöshet när den är frivillig som i det här fallet. Kan numera inte besöka IKEA utan att tänka på den hemlösa kvinnan från boken. Förvisso är hon påhittad men jag är ganska säker på att de finns där ute.
  Mycket läsvärd

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Borta bäst