Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Cecilia Lund (del 2)
Antal sidor
400
Utgivningsdatum
2010-07-21
Upplaga
1
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
170 x 140 x 25 mm
Vikt
230 g
SAB
Hc
ISBN
9789186369484
Systerskap (pocket)

Systerskap

(59 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket, Svenska, 2010-07-21
48
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Fortsättningen på succéromanen Bedragen!

Familjen Lunds hus på Lindängstorget är till salu. Efter Johns otrohet har Cecilia och John separerat och plötsligt är Cecilia varannan vecka-mamma. Hon saknar familjelivet och kastar sig in i arbetet som barnmorska och låter sig uppslukas av dramatiken på förlossningen. Samtidigt bär hon på en ilska och tycker att singellivet är ovant och svårt. Kanske kan mötena med John hos terapeuten hjälpa henne att få ordning på tillvaron? Ett telefonsamtal visar sig avgörande på flera sätt. Plötsligt förstår Cecilia var hennes känslor finns. Med ens är hon redo att slåss för det som är viktigt.

Samtidigt som Cecilias familj håller på att söndras hamnar hon mitt i en annan kris. Det börjar med en rad brutala övergrepp i city. Därefter försvinner Cecilias systerdotter plötsligt oförklarligt, rykten och skvaller sprids på nätet och begreppet systerskap får en ny innebörd vad händer när offret själv blir förövare? Och kan hämnd verkligen vara den rätta vägen till jämlikhet?

Sagt om boken:
"Jag tycker att Katerina skriver så bra, det är verkligen hennes styrka, om människor som drabbas av personliga kriser och hur de sedan hanterar dem. Det känns väldigt äkta och mänskligt ..."Bokhora.se

"Välskriven"
Västerbottens Folkblad

"Katerina Janouch är duktig på att beskriva familjerelationer och skildringen av arbetet på förlossningsavdelningen är levande och spännande ... Cecilias känslor och tankar skildras insiktsfullt och trovärdigt ..."
BTJ-häftet
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Systerskap
 2. +
 3. Bedragen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bedragen av Katerina Janouch (pocket).

Köp båda 2 för 102 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Systerskap. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Underbar!
  Gullinina, 19 maj 2016

  En gripande historia, att följa Cecilia i sin vardag som stundvis är otroligt tuff. Hennes tankar som ständigt går på höga varv.
  Hon hade tröttnat på de vardagliga livet och hoppades på att någon skulle hända, när det sedan gjorde de var de så mycket mer och uppskattningen av de som varit blev iställt stort.
  I den andra delen i serien om Cecilia (den här boken) får man fortsätta följa henne i hennes liv men också hennes vänner och familj. Man får mer insyn och hon är hela tiden som en... Läs hela recensionen

 2. Denna bok belyser systerskap ur olika perspektiv. Inte...
  Icka05, 27 december 2013

  Denna bok belyser systerskap ur olika perspektiv. Inte enbart den mellan blodsband utan även de som man har med vänner eller de som man eg inte tror sig vara vän med men som visar sig vara likasinnad när man gräver lite på djupet. Ännu en bra bok om Cecilia Lund.

 3. För mycket dravel
  Anni, 8 april 2013

  I denna serie läste jag först del 4, Tigerkvinnan. Då den smakade mer, började jag från början med Bedragen. Efterföljaren, Systerskap, håller dock inte på något sätt samma kvalitet som de två andra böcker i serien jag läst, vilket var något av en besvikelse. Dravel, är ett ord som passar på stora delar av berättelsen. Andra delar flyter på bättre, men får ändå inte boken att lyfta. Nej, den känns som ett ogenomtänkt hastverk. Det är inte ovanligt när det gäller en uppföljare till en bra seri... Läs hela recensionen

 4. Helt okej
  lillacarro, 9 maj 2012

  Den här boken kan inte riktigt mäta sig med första boken i serien (Bedragen). Emellanåt känns storyn tyvärr inte helt trovärdig (det blir helt enkelt "too much"), men karaktärerna är fantastiskt bra beskrivna.

 5. Systerskap
  Kakan, 12 september 2010

  Fulltidsmamma ena veckan och singelliv andra, hur klarar man det? Evig kärlek och tills döden skiljer oss åt = inte i verkligheten.

  Huset ska säljas, kärleken glömmas och ett nytt liv starta paralellt samtidigt som jobb, familj och vänner ska skötas. Jag älskar dig. Jag älskar dig. Jag älskar dig.

  Cecilias avdelning på Sjukhuset börjar likna en reality show och bästa kompisens barn försvinner. Misshandel, våldtäkt, rättvisa, hat och sorg, har verkligen allt ett lyckligt slut? Lika barn leka bäst.

Visa alla 5 recensioner

Bloggat om Systerskap