Inlåsta (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2011-04-20
Förlag
Pocketförlaget
Översättare
Ylva Stålmarck
Medarbetare
Leino, Nina (form)
Dimensioner
179 x 111 x 26 mm
Vikt
200 g
SAB
Hce
ISBN
9789186369811
Inlåsta (pocket)

Inlåsta

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2011-04-20

Slutsåld

Nominerad till BookerprisetJacks hela värld är ett låst rum på drygt tio kvadratmeter. Rummet är Jacks och hans mammas fängelse och det är ljudisolerat och specialbyggt för att de inte ska kunna ta sig ut. Jack är född i rummet och vet inget annat. För honom är världen utanför något som han bara kan se på tv och det finns ingen annan verklighet än den innanför de fyra väggarna.
På kvällen är mamma noga med att Jack ska gå och lägga sig i garderoben. Då kommer den man som handlar mat åt dem och som gör saker med mamma som Jack inte förstår. I sju år har Jacks mamma hållits fången i det skjul som nu är deras hem. Där har hon med stor fantasi, påhittighet och kärlek lyckats skapa en hel värld för sin son. Men hennes desperation ökar och om de ska överleva måste de ta sig ut på egen hand. De kanske kan lyckas rymma men det är Jack som måste se till att deras plan går i lås

Inlåsta är en sorglig men ändå kärleksfull historia berättad utifrån den femåriga Jacks perspektiv, som trots att han spenderat nästan hela sitt liv inlåst är ovanligt intelligent och känslig. Romanen handlar om kärleken mellan en mor och hennes son och om att överleva under extrema omständigheter. Men den handlar också om det svåra med att möta världen utanför rummet.

"Det är lätt att imponeras av Donoghues handlag i skapandet av den lilla värld som utgör Jacks universum."
Svenska Dagbladet

"Första hälften läser jag helt utan att lyfta blicken från sidorna, nästan inlåst i texten."
Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Inlåsta. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Helt okej
    Nicole, 25 augusti 2014

    Hade i början mycket svårt för att boken var skriven ur pojkens perspektiv men i slutet gav det en ytterligare dimension. Gripande, satt på en strand i grekiska övärlden och grät rätt ut under ett antal sektioner i boken. Helt klart läsvärd!

  2. Otroligt verklighetstrogen. Man skulle kunna tro det...

    Otroligt verklighetstrogen. Man skulle kunna tro det var en sannskildring. Man kan inte släppa den. Man måste få reda på hur det går för pojken OCH för mamman

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Emma Donoghue