Tre änglar och tre mirakel (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2009-10-28
Förlag
Papertalk AB
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
240 g
SAB
Vgaba,Lz Östlund, Anitha
ISBN
9789186377069

Tre änglar och tre mirakel

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad,  Svenska, 2009-10-28

Slutsåld

Det är inget fel på dig eller din kille, det här är nog bara psykiskt!"
Med de orden stängde läkaren dörren, och vi gick hand i hand från mottagningen med orden ringande i öronen.
Jag hade haft början till ett missfall flera år tidigare, med en kille som väl egentligen var helt FEL. Det var ingen kärlek mellan oss. Då trodde jag
att missfallet bara var en tillfällighet, och egentligen var det väl bra. Jag behövde inte själv ta beslutet att ta bort det, för abort är ju faktiskt inte ett preventivmedel. Barnmorskan berättade att jag hade ett pågående missfall och rekommenderade en så kallad medicinsk abort. Hon visade mig tabletterna och berättade i korthet hur det fungerade. Det visade sig vara en grym, smärtsam metod som innebar 8 timmar i en säng med smärta och tårar för att sedan föda ut ett dött foster. Killen ifråga smet undan allt ansvar.
Efter tre tidiga missfall på två år var jag och Peter modlösa. Vi siktade in oss på ett liv utan barn, eller också tänkte vi försöka adoptera barn.
Alla missfall jag gått igenom hade gjort mig som i vanliga fall var en gladlynt tjej till en ledsen liten spillra.
Den här boken har jag skrivit till alla kvinnor som liksom mig haft problem att få barn. Flera struliga graviditeter med föreliggande moderkaka, tidiga sammandragningar, andnöd och grym foglossning finns i mina journaler.
Alla gravidtidningar visar att en graviditet är så underbar, härlig och okomplicerad.
Trodde jag ja, hellurade är vi allihop! Jag och mina medsystrar på SÖS (södersjukhuset) efterlyste en sådan här bok när vi låg inne där för sjuttiofjärde gången.
Någon som skrivit om missfall utan orsak och om gravidkomplikationer av alla de slag.
Ett litet, litet hopp i allt det mörka!
Nåväl, jag lovade tjejerna att knåpa ihop en bok, och här är den. Den är skriven delvis i dagboksform eftersom jag följt mina dagböcker. Hoppas ni får hjälp och stöd av mina upplevelser.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tre änglar och tre mirakel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok i dagboksform om svårigheterna att få barn
  Kristina Simar, 14 januari 2011

  Boken är både upplysande, intressant och tragisk. Tragisk för att det är jobbigt att läsa om alla blödningar och smärta Anitha haft. Intressant att läsa om Anitha och Peters stora tålamod under hela den här perioden. Kanske det var fokuserat lite för mycket på blod. Språkupplägget var inte heller det bästa. Det var även något ojämnt skrivet. Eftersom jag läst och recenserat Anitha Östlunds novellsamling Pappersskärvor, så ser jag vilka framsteg hon gjort i sitt skrivande. Därför tittar jag mi... Läs hela recensionen

 2. Betyg: 4.
  Britt-Marie Kullin, 9 januari 2011

  Det här boken, "Tre änglar och tre mirakel", var en mycket bra och intressant bok. Den är helt självbiografisk och handlar om Anithas sex komplicerade graviditeter varav tre blev missfall och tre blev för tidiga födslar med svåra förlossningar och allvarliga kejsarsnitt.

  För mig, som har haft två okomplicerade graviditeter och förlossningar, så var det väldigt givande att få sätta sig in hur även jag kunde ha haft det om jag hade haft "otur".

  Boken är mycket självutlämnande ... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Anitha Östlund

 • Egenutgivarnas egna berättelser

  Oskar Källner, Daniel Åberg, Anitha Östlund, Susanne Boll, Kim M Kimselius

  Funderar du på att ge ut en bok eller är du redan författare? Står du i valet mellan egenutgivning och att skicka in ditt manus till ett etablerat förlag? Som författare står man ofta helt utan kunskap om hur det faktiskt går till att ge ut en bok...