Tom (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
304
Utgivningsdatum
2010-09-23
Förlag
Papertalk
SAB
Hc
ISBN
9789186377380
Tom (häftad)

Tom

(2 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2010-09-23
189
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Sista gången Tom såg sin mamma var han tre år gammal. Under fem ödesdigra sekunder försvann allt det han till dess tagit för givet. Händerna som greppade honom och drog honom bort. Mamma som försvann i en massa av glada, dansande och sjungande människor. Karnevalen i Rio de Janeiro. I ett främmande land kämpar han sig fram och slåss för överlevnad.

Hans mors vägran att tro på de fruktansvärda order. "Din son är med all säkerhet död." De upprepas åter och åter igen. Men hon känner i sitt hjärta att hennes Tom fortfarande finns därute. Någonstans går han. Ensam, utan sin mor. Övertygelsen tar henne till desperata beslut. Allt för att hitta sin försvunne son.

... Tom spydde, Tom skrek och Tom grät den natten mer en någon annan natt fram till dess. Han stretade emot, rev med sina naglar, slog och försökte bita. Han fösökte kravla sig ifrån sängen, smita, fly. Hela hans kropp skakade av rädsla, av smärtan och ansträngning. Blodet rann ned i hans ögon, grumlade synen. Ett jack i pannan som pulserade ut blod. Synen vek sig. Hans medvetande gav med sig, kroppen och hjärnan släckte ned...
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tom
 2. +
 3. Hans Fallada : en biografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hans Fallada : en biografi av Peter Walther (inbunden).

Köp båda 2 för 397 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tom. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Betyg: 4,5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 27 december 2010

  Det här var en mycket bra bok. Men också en bok som var lite jobbig att läsa. För den skildrar våld ganska så detaljerat och ingående. Boken är en roman, men den känns ändå väldigt verklig och aktuell. För det som förekommer i boken existerar ju varje dag i verkligheten.

  Jag hade väldigt svårt att lägga ifrån mig boken, för jag ville verkligen veta hur det skulle gå för personerna.

  Boken är mycket gripande, väldigt spännande, lättläst, och fängslande.

  Jag kan helt k... Läs hela recensionen

 2. En tragisk och känslosam bok av MJ Walther
  Kristina Simar, 23 december 2010

  En mycket stark och känslosam bok. Att läsa om lille Toms öde från tre årsåldern när han blir bortförd från sin mamma var jobbig att läsa. Även om detta är en fiktiv bok så är det vanligt förekommande i Brasilien. Det han fick uppleva vill man absolut inte att något barn ska få uppleva. Inte Toms mammas öde är något man som mamma vill tvingas leva i. Författaren har lyckats riktigt bra med att beskriva känslor, karaktärer och miljöer. Som läsare känner man starkt för karaktärerna. Både sorg o... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Tom