Vilse på arbetsmarknaden (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2010-05-27
Förlag
Papertalk AB
Dimensioner
210 x 148 x 4 mm
Vikt
81 g
SAB
Ex
ISBN
9789186377397
Vilse på arbetsmarknaden (häftad)

Vilse på arbetsmarknaden

Häftad Svenska, 2010-05-27
241
  • Skickas inom 3-6 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Att inte ha ett arbete och att befinna sig ute på arbetsmarknaden kan kännas tungt och ovisst. Det är oftast ett hårt arbete att söka jobb och det är inte ovanligt att man går igenom olika sinnesstämningar under tiden, men det gäller att inte ge upp. Man måste göra sig stark och förbereda sig.
Begrunda dig själv: Tänk igenom vilken form av arbete du vill söka dig till? Vad kan jag? Vad har jag gjort tidigare Vad är jag intresserad av?
Gör en kompetensbeskrivning: Det finns en mängd tester och modeller som ger en bra inblick i hur man kan fundera över sitt egna beteendemönster. Ett exempel på ett användbart test är Belbins test. Fundera över vilka beteenden som stämmer in på dig?
Se till att vara i form: Du måste se till att vara i form för att orka påfrestningar och prestera maximalt. Böckerna "Energi för livet" och "Att orka vara ledig" lär ut hur man med enkla medel kan må bättre och få ut mer energi och inte blir sönderstressad.
Nätverk: Ett bra nätverk innehåller kontakter med människor i alla åldrar, med olika kulturell och yrkesmässig bakgrund. Varje ny kontakt kan ge upphov till nya möjligheter på arbetsmarknaden.
Sätt ihop ett CV: En CV ska vara kort och tydligt och bör oftast inte vara mer än en till två A4-sidor. Här kommer exempel på hur du kan göra...
Anställningsintervju: Kom ihåg att det inte bara är du som ska granskas och frågas ut. Du ska också passa på att få en uppfattning om arbetsplatsen och de som arbetar där. Här kommer några tips ...
Starta företag: flera myndigheter har tagit fram gemensam information, broschyrer, checklistor och starta företag-dagar, för att förenkla starten. Här kommer en liten guidning...
Gör en omvärldsanalys: Om du vill starta eget företag är det bra att göra en omvärldsanalys. En modell som kan guida och hjälpa dig genom processen är till exempel "World mapping method" Här kommer en kort sammanfattning...
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vilse på arbetsmarknaden
  2. +
  3. Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker och förändra ditt liv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Glukosrevolutionen : balansera ditt blodsocker ... av Jessie Inchauspé (kartonnage).

Köp båda 2 för 460 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »