Mental Träning vid oro, ångest & panikattacker (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (27.4 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Lars-Eric Uneståhl
Utgivningsdatum
2014-02-14
Förlag
Buena Vida
ISBN
9789186389208
Mental Träning vid oro, ångest & panikattacker (ljudbok)

Mental Träning vid oro, ångest & panikattacker (ljudbok)

(2 röster)
Ljudbok (MP3), Svenska, 2014-02-14
109
Laddas ned direkt
Lyssna i vår app för iPhone, iPad och Android

Finns i Bokus Play - från 79 kr/månad

Provlyssna på alla böcker · 14 dagars fri lyssning

Oro, Ångest och Panik är olika grader av en aktivering av kropp och sinne, där de positiva yttringarna kallas för tändning, flyt (flykt resp. kamp) m.m.
Ångest kan orsakas av allt från genetiska faktorer och livshändelser över till en så enkel substans som koffein. När det gäller livshändelser som orsak så är det vanligare med en längre tids ökning av vardagens stressorer än en enstaka livshotande händelse. Efter en tid kan ångesten leda till högt blodtryck, ökade kolesterolvärden, sänkt immunförsvar m.m.

Panikattacker, som är mer intensiv ångest, har i USA klassats som det vanligaste mentala sjukdomstillståndet. En panikattack kan orsakas av en störning i hjärnans neurotransmittorer, vilket tolkas av kroppen som ett falskt alarm. Oavsett vad orsaken är till den första attacken kan betingningar ske så att fler och fler saker orsakar en attack. På samma sätt kan rädslan för panikattacker skapa starka livsbegränsningar även mellan attackerna. Mental Träning, Hypnos och NLP innehåller en rad metoder, som kan användas vid dessa besvär. Det är en orsak till att denna ljudbok innehåller nio program, där varje program tar upp en eller flera metoder. Prognosen är därför mycket god och genom regelbunden träning under en längre tid bör de flesta med dessa problem antingen bli helt fri från eller avsevärt reducera dessa problem.

Gå igenom de första 8 programmen på ljudboken genom att lyssna på varje program 5-7 gånger innan du går vidare till nästa program. Det nionde programmet "Vila och/eller sömn" kan användas parallellt i samband med insomnandet. Om man inte tränat mentalt tidigare så kan effektiviteten ytterligare ökas genom att kombinera denna ljudbok med ljudboken "Mental grundträning".
Denna ljudbok innehåller följande program:
1. Den ångestfria framtiden
2. Avslappnings- och andningsträning
3. Det ångestfria rummet
4. Ångestens ABC
6. Attitydförändring
7. Regissör av dina inre filmer
8. Mental adrenalinkontroll
9. Vila och/eller sömn

Denna ljudbok är intalad och utarbetad av Lars-Eric Uneståhl.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mental Träning vid oro, ångest & panikatt...