William Morris bok (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2011-10-25
Förlag
Alvina förlag och produktion AB
Illustratör/Fotograf
Agata Kawa
Dimensioner
347 x 213 x 8 mm
Vikt
300 g
ISBN
9789186391096
William Morris bok (inbunden)

William Morris bok

(10 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2011-10-25

Slutsåld

William Morris bok är en bok om skönhet och fantasi, om allvar och om drömmar. Handlingen kretsar kring en mycket speciell bok. När William Morris tretton år gammal kommer till den strikta internatskolan Marlborough College är det inte studierna som fångar hans intresse utan den underbara trädgården.

I sin älskade röda skrivbok återger han ömsint naturen omkring honom. Williams dagdrömmande får till slut hans lärare att beslagta boken. Det visar sig dock vara riktigt lyckosamt eftersom läraren får upp ögonen för Williams speciella talang och uppmuntrar honom att utveckla den ytterligare. Därmed inser William att det går att förändra världen genom att öppna människors ögon för skönhet.

Benjamin Lacombe är författare och illustratör. Här berättar han en poetisk och personlig tolkning av den unge William Morris liv (1834-1896). Agata Kawa fångar med sina magnifika illustrationer både William Morris eget bildspråk och den tid han levde i. Det gör boken till en fantasisk presentbok för både barn och vuxna läsare. Naturen är en plats att kliva in i och hämta kraft ifrån, och med sitt stora format och fantastiska bilder är även William Morris bok en inspirationskälla.

William Morris idéer om hemmens försköning med inspiration från naturen låg som grund för den brittiska Arts and Crafts-rörelsen, jugendstilen och i förlängningen det moderna konsthantverket. Många av hans tyger och mönster tillverkas än idag. Konstnärsparet Carl och Karin Larsson, och därmed det vi ser som det svenska hemmet, påverkades starkt av William Morris. Boken är en skönlitterär skildring av William Morris barndom.

Miljömärkt med Svanen och FSC.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av William Morris bok. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. För dig som älskar Morris...
  M.Levy, 29 juli 2015

  Ljuvlig bok! Fint illustrerad! Härlig att läsa för både vuxna och små! Denna fantastiska man som gjort så mkt för både arkitektur och intedning

 2. Vackert illustrerad, men tunn såväl till omfång som...
  Birgitta K, 29 juli 2013

  Vackert illustrerad, men tunn såväl till omfång som innehåll. Avsedd helt klart för barn i den lite mera finkulturella barnkammaren.

 3. Den här boken är helt fantastisk. Vackra och drömska...
  Emma, 7 maj 2013

  Den här boken är helt fantastisk. Vackra och drömska bilder och en fin berättelse som både barn och vuxna kan njuta av.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Benjamin Lacombe