Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
24
Utgivningsdatum
2013-09-05
Förlag
Alvina förlag och produktion AB
Illustratör/Fotograf
Emma Virke
Dimensioner
270 x 213 x 7 mm
Vikt
328 g
SAB
Hcf
ISBN
9789186391164
Memmo och Mysen bråkar i vinden (inbunden)

Memmo och Mysen bråkar i vinden

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2013-09-05
144
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
En plastpåse virvlar fram i höstvinden. Det blir en blir en bra drake tycker Memmo, men när Mysen ska pröva sliter sig påsen och smiter. Memmo blir så där arg som man inte borde bli på en vän.Han skriker på Mysen och går sin väg. Då blir Mysen också arg. Det var ju vindens fel. Det var vinden som tog påsen!

Det är som om vinden hör. Den ryter tillbaka och blåser upp till ursinnig storm. Och Mysen som är helt ensam. Hur ska Memmo kunna hitta Mysen? Och hur blir man sams igen när vinden så småningom mojnar? Går det utan att säga förlåt?

Emma Virke fortsätter att skapa poesi i sin nya bok om Memmo och Mysen. Texten rymmer såväl rytm som rim och allitterationer. Här finns också mycket att fundera över: Hur känns det i kroppen när vinden viner? Och vilka känslor väcker stormen - ilska, rädsla eller viljan att flyga fri som fågeln? Bilderna är uppbyggda i lekfull collageteknik och bjuder på många små överraskningar för den som tittar noga. Vinden för med sig tvätt, hattar och annat som hamnar på nya platser. Och det är inte bara påsen som får liv och flyger fram genom berättelsen, även naturen får ögon som varsamt följer Memmo och Mysen på vägen. Deras starka känslor förstärks av såväl vindens kraft som himlens och naturens färger.

Memmo och Mysen bråkar i vinden är den andra, fristående boken om Memmo och Mysen. Den första boken - Memmo och Mysen söker efter färger - fick mycket fina omdömen i pressen och kallades bland annat "Fantasifullt och originellt, en bilderbok som lockar till eftertanke" (Ingalill Mosander, Aftonbladet).

Miljömärkt med Svanen och FSC.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Memmo och Mysen bråkar i vinden
  2. +
  3. Memmo och Mysen söker efter färger

De som köpt den här boken har ofta också köpt Memmo och Mysen söker efter färger av Emma Virke (inbunden).

Köp båda 2 för 283 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emma Virke