Sveriges landskaps symboler (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
108
Utgivningsdatum
2004-01-01
Förlag
Pedagogisk Information
Illustratör/Fotograf
Siv Zetterqvist
Illustrationer
färgill.
Dimensioner
155 x 110 x 10 mm
Vikt
160 g
Antal komponenter
1
SAB
Uf.07-c,Ug.07-c,Kyb-c
ISBN
9789186404291
Sveriges landskaps symboler (inbunden)

Sveriges landskaps symboler

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2004-01-01
122
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Våra landskaps symboler har en både lång och kort historia. Vissa landskapsvapen kan spåras till tidig medeltid men de flesta skapades till Gustav Vasas begravning. De andra symbolerna är mycket yngre. Landskapsblommorna, eller växterna, kom 1908 och sedan dröjde det ganska länge innan djur, fåglar, fiskar, svampar och insekter kom. Samtliga dessa är illustrerade och kommenterade i boken. Stenar, mossor och grundämnen är listade.De symboler de olika landskapen har valt kan ibland verka udda, det finns t.ex. en insekt knappt någon har sett, men det är ingen som har valt den flitiga myran eller den trevliga nyckelpigan. Det förekommer också delade meningar om vilka symboler som är de rätta. Vi har valt att gå efter listan som Länsstyrelsen i Västerbottens län har publicerat.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sveriges landskaps symboler
  2. +
  3. Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär ... av Niki Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 241 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Magnus Bolle

  • Ut och fiska : 100 svenska fiskar i färg

    Magnus Bolle, Sven Mathiasson, Olle W Nilsson

    100 svenska fiskar i färg. Den här boken hjälper dig att känna igen och få kunskap om de vanligaste fiskarna i svenska vatten och många av de växter och djur du träffar på i strandkanten. Här kan du också läsa om landskapsfiskar, fiskarnas stamträ...

Övrig information

En innehållsrik och vackert illustrerad bok som presenterar alla Sveriges landskapssymboler. Vapen, blommor, djur, fiskar, fåglar, svampar och insekter är alla illustrerade och kommenterade. Mossor, stenar och grundämnen är också presenterade.