Skeptikerns guide till Jesus. D 1 : om evangeliernas trovärdighet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2013-11-22
Upplaga
1
Förlag
CredoAkademin
Medarbetare
Brisell Axelsson, Margareta (form)
Dimensioner
215 x 135 x 18 mm
Vikt
350 g
SAB
Ca,230
ISBN
9789186415136
Skeptikerns guide till Jesus. D 1 : om evangeliernas trovärdighet (inbunden)

Skeptikerns guide till Jesus. D 1 : om evangeliernas trovärdighet

(9 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2013-11-22
179
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Jesus från Nasaret är den individ som hittills har utövat i särklass störst inflytande på mänskligheten. Kristna bekänner honom som Guds Son, muslimer betraktar honom som en profet, och i det allmänna medvetandet har han länge varit en sinnebild för kärlek. Men vad kan vi egentligen veta om Jesus som historisk person?

Ända sedan Da Vinci-koden (2003) har populärkulturen översvämmats av olika teorier om Jesus, där man kommer med uppseendeväckande påståenden om nya källor eller nya tolkningar av tidigare kända källor vilka påstås förändra hela vår bild av Jesus.

Skeptikerns guide till Jesus del 1 är en lättillgänglig men samtidigt djuplodande resa genom historien för att söka svar på vad vi egentligen kan veta om Jesus, vilka källor vi har tillgång till och hur vi kan bedöma deras trovärdighet. Varifrån kommer informationen om Jesus? Och hur står sig evangelierna som källmaterial jämfört med andra källor från antiken?

- - - - -

Stefan Gustavsson är direktor för CredoAkademin i Stockholm, generalsekreterare för SEA (Svenska Evangeliska Alliansen) och förstelektor vid NLA Mediehögskola i Kristiansand, Norge. Han är välkänd föreläsare och debattör både i Sverige och internationellt.

Stefan Gustavsson har tidigare gett ut de uppmärksammade böckerna Kristen på goda grunder: om sanning i en tid av tvivel och Gör som Gud - bli människa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skeptikerns guide till Jesus. D 1 : om evangeliernas trovärdighet
  2. +
  3. Skeptikerns guide till Jesus. D 2 : om Jesu identitet och uppståndelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skeptikerns guide till Jesus. D 2 : om Jesu ide... av Stefan Gustavsson (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skeptikerns guide till Jesus. D 1 : om evangeliernas trovärdighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En sann apologet (försvarare av tron)
    Kerstin Elisabeth Danell, 7 oktober 2014

    Den här boken skulle fler få ta del av. Nämligen hur mycket bevis det finns för Jesu existens, vad han sade och vad som har efterlämnats till eftervärlden. Jag hoppas, att flera som är skeptiker eller ateister blir troende att läsa alla de bevis som finns. Tvivla inte utan tro. Grattis till Stefan Gustavsson till en briljant bok. Har även hört honom som föreläsare. Han är suverän. Ser fram emot att få läsa del två. Grattis, Stefan G!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Stefan Gustavsson