Domen: Evangeliets bortglömda dimension (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2014-11-12
Förlag
CredoAkademin
Dimensioner
215 x 140 x 10 mm
Vikt
266 g
SAB
Cca
ISBN
9789186415150

Domen: Evangeliets bortglömda dimension

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2014-11-12
154
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Få saker utmanar bibelläsaren så mycket som texterna om dom och straff. Är det verkligen samma Gud vi möter i berättelsen om Sodom och Gomorra som i evangeliernas skildring av Jesus Kristus? Går det att få ihop Guds godhet med Guds vrede och dom?
I boken Domen: Evangeliets bortglömda dimension visar Olof Edsinger att vi inte bara kan ignorera "problemtexterna". De är en integrerad del av Bibelns budskap. Domen hör samman med både Guds godhet och Guds vrede. Den handlar både om en slutuppgörelse med det onda på den yttersta dagen och om Guds dom här och nu. Författaren visar samtidigt på ett övertygande sätt domens koppling till evangeliets kärna: Jesu försoningsdöd för vår skull.
Boken är en fristående fortsättning på Olof Edsingers bok Krigen i Gamla testamentet: Ett försök att förstå (CredoAkademin 2007). Det är med glädje som vi på nytt publicerar en lättläst och skarpsynt bok om en av vår tids mest brännande teologiska frågor.
- - -
Olof Edsinger har läst teologi på Johannelunds teologiska högskola. Han är författare till ett tiotal böcker om Bibeln och det kristna livet och var under nio år verksam som generalsekreterare för Salt - barn och unga i EFS.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Domen: Evangeliets bortglömda dimension
  2. +
  3. Soul work : guide till att ta tillbaka din power, stärka kärleken till dig själv och manifestera dina drömmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Soul work : guide till att ta tillbaka din powe... av Josefin Dahlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 213 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olof Edsinger