Skeptikerns guide till Jesus. D 2 : om Jesu identitet och uppståndelse (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2015-03-17
Upplaga
1
Förlag
CredoAkademin
Medarbetare
Brisell Axelsson, Margareta (form)
Dimensioner
223 x 145 x 22 mm
Vikt
385 g
SAB
Ca
ISBN
9789186415167
Skeptikerns guide till Jesus. D 2 : om Jesu identitet och uppståndelse (inbunden)

Skeptikerns guide till Jesus. D 2 : om Jesu identitet och uppståndelse

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-03-17
186
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
I centrum av kristen tro står en historisk person: Jesus från Nasaret. Hans unika anspråk om att vara Guds Son och den utlovade Messias, liksom de första kristnas anspråk om att de efter hans avrättning mötte honom uppstånden, utgör grunden för all kristen tro.

Vad kan vi historiskt veta om dessa anspråk? Kommer de från Jesus själv? Avsåg han att de skulle tolkas så som den kristna kyrkan har tolkat dem? Och vad hände egentligen efter hans avrättning? Vilka skäl finns det i dag att ta apostlarnas anspråk om hans uppståndelse på allvar?

I Skeptikerns guide till Jesus del 2 fortsätter vi den lättillgängliga men samtidigt djuplodande resan genom historien för att söka svar på vad vi egentligen kan veta om Jesus. Om Jesus hade rätt i sina anspråk om sig själv och om apostlarna hade rätt i sina anspråk om hans uppståndelse, då är han inte bara
kristendomens utan hela mänsklighetens huvudperson. Inga frågor kan därför vara viktigare att undersöka än frågan om Jesu identitet och uppståndelse.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skeptikerns guide till Jesus. D 2 : om Jesu identitet och uppståndelse
 2. +
 3. Skeptikerns guide till Jesus. D 1 : om evangeliernas trovärdighet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Skeptikerns guide till Jesus. D 1 : om evangeli... av Stefan Gustavsson (inbunden).

Köp båda 2 för 372 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Skeptikerns guide till Jesus. D 2 : om Jesu identitet och uppståndelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mycket välskriven och läsvärd
  NOA, 25 september 2019

  Stefan Gustavssons uppföljande Del 2 är liksom Del 1 en utmärkt bok för den som undrar över tillförlitligheten avseende Bibeln och Jesus. Den ger även en lättläst summarisk presentation av andra livsåskådningar. Läs den!

 2. Bra bok bör läsas
  Sme'n, 23 juli 2018

  En bok med ett högaktuellt område i dagens sekulariserade Sverige som bör läsas av många för eftertanke och en historisk inblick

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Stefan Gustavsson