Jag sökte Allah och fann Jesus (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2015-09-14
Förlag
CredoAkademin
Översättare
Mats Wall
Medarbetare
Wall, Mats (form)
Dimensioner
220 x 150 x 30 mm
Vikt
449 g
SAB
Lz Qureshi, Nabeel
ISBN
9789186415174

Jag sökte Allah och fann Jesus

(15 röster)  |   Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2015-09-14
178
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
EN gripande SJÄLVBIOGRAFI

"I din hand håller du en bok som rymmer en fängslande historia om en muslim som gör en dramatisk resa från varmt troende muslim till övertygad kristen. Den är ett stundvis hudlöst porträtt av en ung man som gör allt för att försvara sin muslimska tro och spjärna emot Guds sanning om Jesus Kristus och hans uppståndelse.

Boken ger en unik inblick i hur det är att växa upp som muslim i västvärlden, hur många muslimer tänker och känner både kring sin egen tro och kring den emellanåt anstötliga kristna tron. Du som vill lära dig att bättre förstå och bemöta dina muslimska vänner och bekanta får här ta del av ett vittnesbörd som är värt långt mer än tusen läroböcker."

Ur översättarens förord

"Jag har sällan sett ett så rörligt intellekt matchas av en sådan lidelse ... Det här en bok som bara måste läsas." - RAVI ZACHARIAS

Nabeel Qureshi är talare och föreläsare vid Ravi Zacharias International Ministries. Han är utbildad läkare och har senare studerat kristen apologetik och religionsvetenskap vid universitet i USA. För närvarande doktorerar han i Nya testamentet vid Oxford University i England, där han bor tillsammans med sin fru Michelle.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Jag sökte Allah och fann Jesus
 2. +
 3. Allt jag fått lära mig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Allt jag fått lära mig av Tara Westover (pocket).

Köp båda 2 för 257 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Jag sökte Allah och fann Jesus. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte perfekt, ändå en femma
  Fredrik, 24 september 2023

  Boken handlar om hur Nabeel, en hängiven muslim i USA med rötter i Pakistan, till slut finner att kristendomen är sann, genom förnuftet och ett övernaturligt ingripande via drömmar. Det är en personlig skildring och den blir aldrig tråkig eller överdrivet intellektuell. En modern 'A Case for Christ' kan man kanske säga. Många argumenten för kristendomen känner man igen från andra böcker av samma sort. Jag tycker dock att det finns ännu starkare argument än de som framförs. Det som göra denna ... Läs hela recensionen

 2. Jag sökte Allah och fann Jesus
  Ove Gustafsson, 26 april 2017

  En mycket intressant bok om jämförelse mellan kristendom och Islam och de personer som är
  involverade i boken. Köp den !

 3. Mycket intressant bok
  Frasius, 18 oktober 2016

  Boken är mycket bra!

  En svaghet är de s.k. "expertutlåtandena", där författaren faller på eget grepp, han underkänner muslimers auktoritetstro men anför själv "experters" utlåtande. Dessa var inte alls lika bra som boken, jag tyckte att endast utlåtande V om Kristi gudom påtagligt tillförde något som inte sagts i boken för övrigt.

 4. Litteratur för var medborgare.
  Pär Gustafsson; (Lyckås, Huskvarna), 9 juli 2016

  Lugnt bästa boken jag läst på år & dar.
  Ovanligt sansad & jordnära biografi/dokumentär
  i ämnet islam/kristendom.

  Den här boken borde alla, oavsett livsåskådning, läsa.

  Betyg 9,9/10

  (Jag ger Aldrig högsta betyg...)

 5. Välskriven och genomtänkt
  Anders B Weiborn, 1 juni 2016

  Boken är ett starkt försvar för den kristna tron utan att vara tråkig. Det är intressant att följa turerna i de bägge vännernas försvar och argument för sina respektive trosuppfattningar.

 6. Fängslande och lärorik
  Teresia, 5 april 2016

  En fantastiskt fängslande, intressant och lärorik berättelse som ger större förståelse för muslimers tro och liv! Vilket är aktuellt för oss alla idag. Läs den!

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Nabeel Qureshi