Olika och jämlika : manligt och kvinnligt ur ett kristet perspektiv (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
295
Utgivningsdatum
2020-09-15
Förlag
Apologia/CKA
Medarbetare
Wall, Mats (form)
Dimensioner
210 x 135 x 24 mm
Vikt
515 g
SAB
Cm
ISBN
9789186415426
Olika och jämlika : manligt och kvinnligt ur ett kristet perspektiv (kartonnage)

Olika och jämlika : manligt och kvinnligt ur ett kristet perspektiv

Kartonnage Svenska, 2020-09-15
211
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan man tro på jämlikhet mellan könen utan att kalla sig feminist? Finns det vetenskapligt bevisade skillnader mellan kvinnor och män? Vad betyder Nya testamentets tal om mannen som kvinnans huvud? Detta är exempel på frågor som behandlas i denna bok. Författaren ger sig på ett kunnigt och sakligt sätt i kast med några av vår tids allra hetaste frågor om manligt och kvinnligt.

 

I första delen tar han sig an den ideologiska debatten kopplat till första, andra och tredje vågens feminism. I andra delen går han igenom forskningsläget i fråga om skillnader mellan kvinnor och män. Slutligen behandlar han "problemtexterna" på temat manligt och kvinnligt i Bibeln.

 

"Olof Edsingers nya bok är välkomponerad som en trerättersmiddag. Jag hoppas att han, genom det förtroende han har byggt upp genom många års närvaro i samhälls-och kyrkodebatt, ska nå många läsare med sin text." ANNA SOPHIA BONDE, bibellärare och präst i Svenska kyrkan.

 

OLOF EDSINGERär teolog, författare och samhällsdebattör. Till vardags arbetar han som generalsekreterare för Svenska Evangeliska Alliansen. Olof är författare till ett femtontal böcker om Bibeln och det kristna livet. På Apologia förlag och dess föregångare CredoAkademin har tidigare böckerna Krigen i Gamla testamentet, Domen och Bekänna färg getts ut.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Olika och jämlika : manligt och kvinnligt ur ett kristet perspektiv
  2. +
  3. Bekänna färg : kyrka och hbtq i en regnbågsfärgad värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bekänna färg : kyrka och hbtq i en regnbågsfärg... av Olof Edsinger, Ray Baker (häftad).

Köp båda 2 för 425 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olof Edsinger