Finns Gud? : om det moraliska argumentet för Guds existens (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Apologias serie om gudsargument (del 2)
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2020-11-27
Upplaga
1
Förlag
Apologia/CKA
Medarbetare
Brisell Axelsson, Margareta (form)
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
298 g
SAB
Ceaa
ISBN
9789186415433
Finns Gud? : om det moraliska argumentet för Guds existens (häftad)

Finns Gud? : om det moraliska argumentet för Guds existens

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2020-11-27
189
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
FINNS GUD? Om det moraliska argumentet för Guds existens ingår i Apologias serie om gudsargument. Moralen är något som ofta tränger sig på oss vare sig vi vill eller inte. Den tycks grunda sig varken på individuella känslor eller gemensamma överenskommelser. Hur förklarar man detta? Boken tar upp ett antal argument för och emot tanken på Gud som den yttersta grunden för moralen.

Den första frågan som avhandlas i boken är "Vad är moral?" Kan moralen grundas till exempel på egenintresset, samhället eller biologin? I den mån vi tillskriver moralen en objektiv giltighet borde detta kunna förklaras. Flera argument för att Gud utgör moralens nödvändiga förankring presenteras. Invändningar bemöts, både mer vardagliga och mer akademiska. För den som finner vetenskapliga och rent filosofiska argument för Guds existens lite väl abstrakta kan det moraliska argumentet vara särskilt tilltalande.

Själva bokserien syftar till att presentera aktuella argument för Guds existens, formulerade på ett sätt som alla intresserade - men inte nödvändigtvis filosofiskt eller vetenskapligt skolade - kan ta del av. Böckerna förklarar argumenten på en grundläggande nivå men bemöter efter hand även mer avancerade invändningar.

- - -

MATS SELANDER är medarbetare hos Apologia - Centrum för kristen apologetik. Han har studerat teologi och filosofi och har en magisterexamen i religionsfilosofi från Biola University i Los Angeles. Han är redaktör och medförfattare till boken Gud och hans kritiker: En antologi om nyateismen samt författare till boken Utan Jesus ingen mobil i fickan. Tillsammans med André Juthe har han också författat den första boken i denna serie, Finns Gud? Om designargumentet utifrån universums finjustering.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Finns Gud? : om det moraliska argumentet för Guds existens
 2. +
 3. Finns Gud? : om designargumentet utifrån universums finjustering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Finns Gud? : om designargumentet utifrån univer... av Mats Selander, André Juthe (häftad).

Köp båda 2 för 301 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Finns Gud? : om det moraliska argumentet för Guds existens. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Filosofins förhållande till Guds existens.
  Ruth Davidsson, 12 januari 2021

  En rejäl genomgång av olika filosofiska riktningars förhållande till Guds existens.
  Filosofin har svårt att hantera det eviga, det universella eller möjligheten till en skapande Gud.
  För att kunna dra en slutsats måste alla möjligheter finnas med i beräkningen.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Mats Selander