Sonat för ensam violin (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
85
Utgivningsdatum
2006-11-01
Förlag
bookLund förlag
Illustratör/Fotograf
Andrzej Ploski
Dimensioner
215 x 134 x 13 mm
Vikt
300 g
SAB
Hc.03
ISBN
9789186420727
Sonat för ensam violin (inbunden)

Sonat för ensam violin

Inbunden Svenska, 2006-11-01
179
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Guilem Rodrigues da Silva är en sjungande poet med starkt romantisk flöde också när han blottar sin besvikelse över tillvaron. Det är inte två världar som möts det är en och samma värld som av en händelse fokuseras här och nu i hans dikter.

Författaren befinner sig samtidigt i två världar med rötter i båda modersmålen och båda kulturerna, i det gamla såväl som i det nya. Ett ögonblick, en tanke eller en hastig ordvändning får dikten att förflytta sig mellan syd och nord i vår och poetens värld. Avstånd reduceras genom sinnlighet och Grand Hotels matsal ligger granne med Café Bahía någon helt annanstans.

Kärleken, erotiken och musiken är både central och förenande i denna tvåsamhetens kultur, oavsett om perspektivet är från bostaden på Norbergsgatan, bland skandinaviska kulturrötter i Grez-sur-Loing eller från en segregerad betonggård av rosor i skolvärldens Malmö, i poetens egen arbetsmiljö.

Guilem Rodrigues da Silva är reservofficeren i brasilianska marinen, ett decennium senare språkläraren i Malmö och Lund, som därpå etablerade sig som svensk poet.

Innehar flera styrelseuppdrag inom FörfattarCentrum och Sveriges Internationella Författarförening och är ordförande i Skånes Författarsällskap.

Han har verkat som översättare inom film och teater och tjänstgör sedan många år som lekmannadomare vid Hovrätten för Skåne och Blekinge.

Född i staden Rio Grande i delstaten Rio Grande do Sul i Brasilien, bosatt i Lund sedan 1966, har medverkat i ett trettiotal svenska och utländska antologier. Hans dikter finns översatta till engelska, spanska, persiska, isländska, danska, arabiska och makedonska.

Är väldig förtjust i staden Lund som han ofta besjunger i sina dikter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sonat för ensam violin
  2. +
  3. Staden i mina drömmar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Staden i mina drömmar av Guilem Rodrigues Da Silva (inbunden).

Köp båda 2 för 322 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Sonat för ensam violin