Landskapsbröd (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2004-09-01
Förlag
Warne Förlag
Medarbetare
Börjesson, Gudrun (form) / Börjesson, Karl-Johan (foto)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
218 x 155 x 10 mm
Vikt
260 g
SAB
Qcabd-c,Qcae
ISBN
9789186425715
Landskapsbröd (inbunden)

Landskapsbröd

Inbunden Svenska, 2004-09-01

Slutsåld

"Landskapsbröd, en liten trevlig bok för alla som är intresserade av svenskt bröd och dess historia. Varje landskap bidrar med sina speciella sorter, från Småland är det Smålandskringlan som är det naturliga valet, och Öland bidrar med Öländsk slaglimpa. Ett flertal recept på knäckebröd finns, den sydligaste gränssen för hårdbröden gick genom södra Halland och Småland.
25 landskap och 25 olika brödsorter, alla värda att pröva på. - - - En bakbok att rekommendera." (Östran 2004-11-10)

"I en tid med ciabatta och bake off vill jag slå ett slag för ankarstock och upplandskubb Ur förordet till boken Landskapsbröd. Författaren Karl-Johan Börjesson (27årig biolog från Göteborg) har samlat recept från skånsk kavring till lappländsk gahko och avslöjar bland annat varför vi älskar den söta limpan." (Vi 2004-11-11)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Landskapsbröd

Övrig information

Allt från skånsk kavring i söder till det samiska brödet gahko i norr finns i Landskapsbröd för alla som är intresserade av svenskt bröd och dess historia. Recepten på bröd från varje landskap har valts ut i samråd med Hushållningssällskapets mat- och kostkonsulter runtom i landet, och visar på bredden i den svenska brödkulturen.