Gudmar Olovson : Sculptor (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Engelska
Antal sidor
264
Utgivningsdatum
2006-08-01
Upplaga
1
Förlag
Warne Förlag
Medarbetare
Dubois, Patrice (medf.)
Illustrationer
ill.
Dimensioner
55 x 251 x 25 mm
Vikt
1980 g
SAB
Ibz Olovson, Gudmar
ISBN
9789186425906
Gudmar Olovson : Sculptor (inbunden)

Gudmar Olovson : Sculptor

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Engelska, 2006-08-01

Slutsåld

I brons och marmor. Gudmar Olovson mest känd för sina porträttbyster och stora statyer är sedan många år bosatt i Paris. För honom handlar det inte om att göra en så exakt avbildning som möjligt utan att fånga det uttryck som bäst fångar den verkliga människan bakom det yttre. Nyligen invigdes i Stockholm en byst av kung Carl XVI Gustaf.

Ingrid Bergmans porträttbyst finns vid hamnen i Fjällbacka.
Inför utställningen 1980 skriver hon i ett brev:

Käre Gudmar,
Du, poeten som lämnat Norden för att installera dig i Frankrike, där du drömmer och uttrycker dig i brons och marmor, har äntligen beslutat dig för att ställa ut några av dina arbeten. Jag skulle önska att den publik som nu upptäcker dig, kommer att uppleva den friska sensualitet och längtan efter en poetisk sanning jag själv kände den dag jag klev över tröskeln till din ateljé. Är det nödvändigt att säga, att den byst du gjort av mig är en källa till glädje för mig och till beundran för mina vänner.
Lycka till
Ingrid Bergman.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Gudmar Olovson : Sculptor. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. En vacker bok om en stor konstnär
    Barre, 4 juni 2018

    Mycket intressant läsning och vackra bilder på Gudmars konst. Hade förmånen att känna honom sedan barnaåren och träffade honom även i ateljén på Rue Charles. Gläds dagligen åt den lilla skulpturen Prelude, som jag köpte av honom på 90.talet. Gläds även åt att det finns en vacker bok om denne store konstnär.

Visa alla 1 recensioner

Övrig information

Gudmar Olovson - mest känd för sina porträttbyster och stora statyer - är sedan många år bosatt i Paris. För honom handlar det inte om att göra en så exakt avbildning som möjligt utan att fånga det uttryck som bäst fångar den verkliga människan bakom det yttre. Nyligen invigdes i Stockholm en byst av kung Carl XVI Gustaf.