Skogsliv : återupptäck kunskaper för naturnära liv och färder i skogslandet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2010-11-15
Upplaga
1
Förlag
Vildmarksbiblioteket
Medarbetare
Grundsten, Claes m.fl. (foto)
Illustratör/Fotograf
Alf Lannerbäck, Rolf Smedman
Dimensioner
252 x 197 x 14 mm
Vikt
560 g
SAB
Rbo
ISBN
9789186433079
Skogsliv : återupptäck kunskaper för naturnära liv och färder i skogslandet (inbunden)

Skogsliv : återupptäck kunskaper för naturnära liv och färder i skogslandet

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden, Svenska, 2010-11-15
299
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Äntligen en ny bok av vår mesta frilufts- och överlevnadsförfattare! Lars Fält har i många år varit en av de viktigaste svenska källorna till kunskap inom uteliv och överlevnad, med böcker som Uteliv med överlevnadsteknik, Vinterfärden och Friluftsboken. Denna gång skriver Lars Fält tillsammans med Bo Weslien, om att leva naturnära och färdas i skogslandet. Bo Weslien är verksam på Sjöviks folkhögskola i Dalarna där han är huvudlärare på kursen Friluftsliv-hantverk-ledarskap. I denna bok återupptäcker författarna de väl beprövade kunskaperna och teknikerna som vi så länge använt oss av vid uteaktiviteter i skogslandet, och som i dag till stor del har fallit i glömska. Dessa kunskaper och erfarenheter är mycket viktigare under skogslivet än den utrustning vi idag köper kommersiellt. Boken riktar sig till friluftsfolket men även till människor som är intresserade av levnadsvillkor och hantverk i äldre tider. Förlag: Vildmarksbiblioteket Ur innehållet: * Vilka krav skall man ställa på utrustningen? * Vilken kanot skall man välja? * Hur man läser vatten. * Lägerliv * Konsten att se vilda djur. * Hur bevarar man färsk mat under färden? * Hur man bär tunga bördor med huvudrem. * Behovsslöjd under färden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skogsliv : återupptäck kunskaper för naturnära liv och färder i skogslandet
 2. +
 3. Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåtfulla fisk

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ålevangeliet : berättelsen om världens mest gåt... av Patrik Svensson (pocket).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skogsliv : återupptäck kunskaper för naturnära liv och färder i skogslandet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra men något översiktlig
  Markus Johansson, 23 augusti 2012

  Skogsliv är en bok som i första hand riktar sig till personer som har lite eller ingen erfarenhet av friluftsliv. Den är väldigt pedagogiskt upplagd, då den börjar med att gå igenom kunskaper som krävs för att göra dagsturer. Dessa kompletteras med vad som krävs för en flerdagarstur. Boken är dock ingen handbok då den inte utförligt beskriver metoder, utan handlar mer om att väcka ett intresse. Det gör att även erfarna friluftsmäniskor kan uppskatta den.

  Lars Fält förespråkar en enkl... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna